12/31/12

en kehdannut katsoa edes peiliin

Jos tekee pahaa lukea tai nähdä kuvia mun viime talven huonosta ihosta kuvia niin skipatkaa mielummin kuin tulette haukkumaan :) Viime vuosi mun bloggaaminen oli vähän erilaista. En puhunut asiasta kertaakaan täällä, koska en kehdannut. Olin erilainen, kuin mitä annoin näyttää. Koin jotain todella itsetuntoa laskevaa, aknen. Tuo paha asia jota varmasti jokainen tyttö vihaa. Käytin 2011 marraskuusta - 2012 lokakuuhun monia kymmeniä tunteja pelkästään mun naaman muokkaamiseen kuvissa, olin siinä aika hyvä. Sain paremman mielen kun ehkä yksi osa elämääni jää pimentoon tästä asiasta. Nyt mun on aika tuoda asia esille ja rohkaista muitakin, siitä voi selvitä.
IMG_8651 IMG_2803 IMG_2264
Miltä musta tuntui ? Sitä ei ehkä kovin moni tiedä. Tän kaikenhan aiheutti tunteet. Mulla oli juuri paljon riitaa poikaystävän kanssa ja mun iho ei tykännyt yhtään mun stressistä. Tunsin suurta ahdistusta sisälläni. En voinut kävellä ulkona ilman, että ajattelin näyttäväni rumalta. En kehdannut katsoa muita silmiin. Katselin vanhoja kuviani ja mietin miksi, miksi juuri minä. Muhun sattui. Joskus syynä 'en voi olla'- oli oikeasti, että en kehdannut nähdä. Piti käyttää kamalaa meikkikerrosta, josta en tykännyt yhtään, eikä sekään edes auttanut. En voinut olla iloinen, koska en tuntenut ikinä itseäni nätiksi tuon yli puolen vuoden aikana. Mulla tuli pakkomielle repiä mun naamasta kaikki ruvet koska ajattelin sen auttavan, eihän se nyt tietenkään mitään auta.
IMG_6428 IMG_4228 IMG_6851 IMG_2939
Miten muut suhtautuivat asiaan? Itkin monet päivät mun poikaystävälle kuinka ruma olin. Itkettiin yhdessä ja Dani sanoi mulle, että olen kaunein tyttö maailmassa. Dani kannusti mua ja yritti opettaa mua olla koskematta naamaan. Välillä koko aihe suututti, kun ei meinannut tulla mitään mistään. Kuitenkin Dani oli ainut joka näki mun naaman ilman meikkiä ja uskalsin juuri ja juuri olla pimeässä oma itseni ilman meikkiä. Moni ystävä sanoi ettei edes jälkeen päin huomannut mitään. Kuitenkin joka kerta kun näin jonkun kaverin oli pakko aloittaa kertomalla miksi mun naama näytti siltä kuin rutto olisi iskenyt ja se oli aina yhtä surullista. Musta tuntui, että moni kuitenkin ymmärsi mua ja jaksoi kuunnella kun puhuin ongelmistani. He eivät välittäneet vaikka näytinkin siltä mitä olin. He tiesivät, että parantuisin ja jaksoin itsekkin melkein aina uskoa. Kysyin monesti, eihän mun naama näytä niin pahalta? Ystävät sanoi että ''ei todellakaan, olet kaunis !'' <3 Harmi vaan, että itse en uskaltanut kaikkia hyviä ystäviäni nähdä tuona pitkänä aikana, koska pelkäsin heidän katsovan mua oudoksuen. Pelkäsin myös nähdä muita poikapuolisia ystäviä, koska luulin heidän ajattelevan mua rumaksi. Eihän mua kukaan koskaan haukkunut, kannusti vain <3 Pari kertaa blogissa tultiin kysymään miksi muokkaan noin paljon naamaa, tässä ehkä pientä vastausta
IMG_8379 lahjat
IMG_2683
^^Puolet lääkepakkauksista ja resepteistä puuttuu kuvasta, koska olen heittänyt ne jo roskiin

 Päätettiin perheen kanssa, että mun pitää päästä lääkärille. Mentiin siis yksityiselle ihotautilääkärille. Mulla huomattiin heti akne, yliherkkä iho ja ahdistuneisuus.  Mulle määrättiin parhaimmillaan 6 eri pilleriä syötäväksi päivässä ja erilaisia voiteita (avitcid, fucidin). huh. Mä söin niitä ja ei tuntunut auttavan millään. Menin uudestaan ja yhä uudestaan käymään lääkärissä ja sain vahvempia lääkkeitä kuten Tetralysal, antibiootti. Söin 4 kuukautta antibiootteja ja ihoni alkoi kuivua ja lähteä pois, se oli inhottavaa. Pikkuhiljaa opin olla koskematta naamaani ja söin joka päivä ahkerasti lääkkeitä. Musta tuntui kuin olisin ollut lääkepöllyissä lopputalven, kun olin syönyt antibiootteja hullun kauan kaksi kertaa päivässä. Antibioottia syödessä en saanut joinakin aikoina syödä maitotuotteita, aiheutti punoitusta, ihon lähtöä, enkä saanut olla auringossa. mahdollisia sivuoireita oli pahoja mm. itsetuhoisuuden ajattelu, silmissä näkyvät efektit ja jopa itsemurhan teko??? Luin ihan kauhuissaan, että mitä mulle oikein syötetään. Helmi-maaliskuussa mun iho oli pahimmillaan, mutta sitten tapahtui ihme. Lääkkeet alkoivat tehota!! Voi sitä ilon päivää kun viikko viikolta iho alkoi mennä parempaan kuntoon. Kesäkuun lopussa sain lopettaa antibiootit vihdoin ja iho näytti taas paljon paremmalta. Tietysti mun naamassa oli kymmeniä arpia. Käytin vielä vahvaa voidetta ja Kestine-nimistä lääkettä (jota mun pitää syödä vielä puoli vuotta). Kesäloman lopussa mun iho näytti jo todella hyvälle ja olin vihdoin iloinen. Kunnes syys-lokakuussa mun leuan seutu meni taas todella huonoon kuntoon. Mietin että mikä ihme tähän auttaisi. Lopetin vahvan voiteen käytön ja otin omat kotikonstit ja putilot käyttöön. Alle kuukausi meni ja tässä nyt ollaan, ylpeänä ja kauniina :-)
IMG_2688
^^Tällä hetkellä käytössä olevat tuotteet
IMG_2054 IMG_2027 IMG_2626
Jokainen joka potee samaa, omasta mielestä inhottavaa asiaa tällä hetkellä, muistakaa te olette kauniita!! Ette saa unohtaa omaa rakasta itseänne joka taistelee koko ajan. Kannattaa mennä heti aknea havaitessa yksityiselle lääkärille! Mun Kela korvasi lääkärikäynnit, onneksi, muuten olisi tullut todella kalliiksi. Huomasin ettei kotikonstein aknesta tai huonosta ihosta pääse millään eroon. Uskaltakaa puhua muille asiasta, se on ihan luonnollista monelle tytölle ja pojalle. Minä olin yksi niistä joka koki tämän kaiken ja voin sanoa, että kaikesta huolimatta voin sanoa, että tuo aika kasvatti eniten. Osaan arvostaa älyttömästi mun hyvää naamaa nytten vaikka siellä muutamia arpia onkin muistuttamassa kaikesta! Mulla oli aina pieni positiivisuus ja hymy mukana joita en unohtanut. 

Kysykää ihmeessä jos on jotain kysyttävää ja kertokaa omia kokemuksianne mikäli haluatte :)

Ja anteeksi etten löytänyt yhtään kuvaa ihostani ilman meikkiä tuosta aknesta! 

145 comments:

 1. Ihana postaus!! Pystyn samaistumaan hyvin, itelläki on ollu pitkän aikaa akne, mut onneks mulla auttoi toi Tetralysal, eikä tarvinnu syödä kuutta pilleriä päivässä.. Ihos on tosi paljon parempi nykyään! Oot tosi kaunis :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tykkäsit :-) pelkäsin ensin julkaista tätä. Ja hei kiva kun sanoit, tuossa olikin kirjoitus virhe, juuri tuota Tetralysalia käytin ! Aluksi mulla oli Oricyklin joka ei tehonnut.

   Delete
 2. itelläni ei oo koskaan ollu aknee, mut jotenki tää oli huippupostaus ! oot varmasti esikuvana monille tytöille jotka kamppailee aknesta. on myös tosi rohkeeta avautua tänne ja pistää kuvia siitä ku iho ei ollu parhaimmillaan. vaikutat tosi aidolta ihmiseltä ja tää on mun yks lemppariblogeista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsit kuinka kivasti sanottu mulle <3 Ihana ! Ja toivonkin tämän postauksen kannustavan muita samasta asiasta kamppailevia ! Tämä onkii eka kerta kun uskallan IKINÄ laittaa tälläisiä kuvia mihinkään.

   Delete
 3. Heti toisen kuvan nähdessäni mietin, et miks miun naamassa olevat jäljet on siun kasvoissa :--D Aivan mahtavaa ja kannustavaa tekstiä! Olet aivan ihastuttava ja kaunis :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ouu kiitos niin paljon :-) <3 Kiva kun kannusti suakin !

   Delete
 4. tää postaus oli ihan mahtava!!! :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous12/31/2012

  tää oli tosi hyvä ja tsemppaava postaus muille jotka kärsii/on kärsiny aknesta!
  mul on tapana valitella ihan hirveesti jos naamaan tulee edes pari näppyä, mutten voi ees kuvitella kuinka kamalaa sulla on ollu. :(
  oot kuitenki ihan älyttömän kaunis! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivonkin että tää tsemppaa muita, ei kukaan ole yksin tän asian kanssa :) Vaikka musta kyllä tuntui siltä kun näin kaikkialla vain virheettömiä kasvoja tuona aikana. Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3

   Delete
 6. Anonymous12/31/2012

  Ei toi mun mielestä hirveen pahalta näytä ! Mutta sitä kohtaa en tekstissä tajunnu,että miks sun kaverit välittäis näppylöistä naamassa ! Ja toi että 'he tiesivät että parantuisin kohta' ? Ai eiks ne ois pysyny sun kavereina,jos sun iho ois tommonen vaikka aikuisuutee saakka. Mut sikke kiva postaus , kiva et avauduit!(:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ettei nyt niin pahalta näytä :) Tarkoitan tuolla lausella sitä että ystävät jaksoi aina kannustaa että kyllä toi parantuu pian kun kerroin syöväni lääkkeitä yms että olin hakenut hoitoa ja itse toivoin koko ajan että naamani parantuisi ! Ja kyllä kaikki olisivat varmasti mun ystäviä vaikka näyttäisin miltä :-) <3

   Delete
  2. Anonymous12/31/2012

   Juu, ymmärsin sitte vaan väärin!(: mut tosi hyvin on parantunu !

   Delete
 7. Anonymous12/31/2012

  olit silti kaunis vaik sul oli akne (: ootin paljo pahempaa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos <3 :)) Ei mulla ollut onneksi pahimmasta päästä aknea, että koko naama olisi ollut epäpuhtauksien peitossa, mutta tiedä sitä sitten jos en olisi hakenut apua jostain melkein heti !

   Delete
 8. Voi miten kaunis tarina:)ja sinä! Tuo on kyllä kamalaa varsinkin tytölle ja voin vaan kuvitella mimmosia tunteita tuommonen itteään kohtaan tuottaa... Mutta ei minun mielestä tuo edes näytä pahalta aknelta, tunnen monta jolla on paljon pahemikin ollu:) Mutta mikä vaan pikku näppykin tuntuu omasta mielestä valtavalta ja huomio keskittyy siihen vaikka muut ei edes huomais sitä.. Eli oot kyllä ollu vahva kun oot jaksanu kaiken tuon ja sen jälkeen vielä näyttää meille totuuden:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana Emma :)! Se oli yks kamalimmista asioista mitä mulle on sattunu ja varsinkii mun itsetunto oli silloin nollassa. Ja nyt kun jälkeenpäin katson noita kuvia niin voisi se pahemmaltakin näyttää mutta se oli kyllä hirveintä sillä hetkellä. Ja mietin monta kertaa haluanko ikinä laittaa noita kuvia esille, mutta hyvä kun laitoin :)

   Delete
 9. Oi vitsi mikä muutos, olit sillonkin kyllä ihan älyttömän kaunis mutta uskon että nyt susta tuntuu erityisen hyvältä kun tuo aika on ohi! Itelläni on koko ikäni ollut herkkä iho kera atooppisen ihottuman ja aina joutunut kaikenlaisia rasvoja ja kuureja pitämään vaikkei aknea olekkaan koskaan ollut, mutta niinkun säkin sanoit niin kyllä kaikkien pitää muistaa että jokainen on kaunis omalla tavallaan, sekä ulkoisesti että sisäisesti! :) Oot rohkee tytsy, keep going!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso muutos on kyllä ! Harmittaa kun en ottanut kuvaa ilman meikkiä koska jokaisessa kuvassa kamala meikkikerros, olisitte nähny ilman meikkiä niin näytti kyllä kaksi kertaa pahemmalta :s Atooppinen iho on kanssa toinen joka on kiusallinen koska siitä ei oikein mitenkään pääse eroon, tsemiä kuitenkin sen kanssa, et ole yksin <3 :-) i will keep going !!

   Delete
  2. Kiitos tsemeistä ja onneks kuitenkin pahimmat ajat on takana, koska pienenä atooppinen iho oli paljon enemmän riesana vielä kun oli niin paljon ruoka-aineallergioitakin, tosin on vieläkin kyllä mutta tähän on onneksi jo niin tottunut :-)

   Delete
 10. Anonymous12/31/2012

  Mäkin oon kärsiny aknesta yläasteella. En voinu edes käyttää meikkiä, koska mun iho huononi heti niin paljon, joten koin paremmaksi olla ilman. Koulussa sain jatkuvasti katseita ja tiesin, että ne katsoo mun naamaa ja pidin itteeni tosi rumana. En kuitenkaa voinu jokaselle tuijottajalle sanoo, että hei mulla on akne ja syön kyllä lääkkeitä. Nykyää mulla on poskissa muutamia näppylöitä mutta ne on sen verran pieniä että voin käyttää hyvin meikkiä ilman, että ne ärsyyntyy. :)
  Oon löytän sun blogin vasta hetki sitten ja ihanaa, että oot pystyny kertoo näin arasta aiheesta monille lukijoille. Vaikutat muutenki tosi elämäniloselta ihmiseltä ja jään innoissani seuraa sun tekstejä!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh se on inhottava tunne kun tuntuu että muut katsoo sun naamaa ja itse ajattelee olevansa ruma vaikka ei ne välttämättä edes katsoisi :-( Mie itse olin aika vainoharhainen silloin ja kuljin pääalasuin usein... Mutta siitäkin on päästy yli ! Onneksi sulla lähti paranemaan iho, useimmiten nää tapaukset onkin kausiluontoisia :) Toivotaan että tykkäät jatkossakin lueskella :') <3

   Delete
 11. voi pupuuu ♥ olet kaunis ollut aina :) niinkuin aina olen sanonutkin!! oot tosi rohkee että uskalsit tehä täst postauksen, oon tosi ylpee susta!! <3 haleja ♥ ps. meidän pitäs nyt nähä joku päivä :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. awww saija minun kultani <3 :) Kiitos ihana !! kaunis sinä myös :) pus, mein pitäis todellakii nähä, olis juteltavaa paaaaaljon !

   Delete
 12. mulle itselleni määrättiin toissapäivänä juuri akneen lääkitystä josta oonkin hieman nyt stressannut jos se pistää naaman vielä entistä pahempaan kuntoon.. :( ihanaa että jaksoit nähdä vaivaa tälläisen tekemiseen! kuvailit niin hyvin kaiken tunteista hoitokeinoihin, että tästä saa varmasti moni, kuin myös itsekkin varmuutta iho ongelmien ja erityisesti aknen kanssa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo stressaaminen on kyllä ärsyttävää sen takia kun iho ei tykkää yhtään, höh miksi niiden pitää toimia yhdessä :(! Koita saada parannettua iho <3 Kirjoitin tätä postausta 5 tuntia ja mietin miten pukisin kaikki mun sanat pieneen tarinaan, ihana kun tykkäsit ja sait varmuutta <3

   Delete
 13. Anonymous12/31/2012

  You are my hero <3

  ReplyDelete
 14. Anonymous12/31/2012

  aivan huippu ku teit tän!! niin paljon autto<33

  mistä noita sun nykysiä naamanpesuaineita saa ja paljon maksaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oooiii tosi mukava kuulla <3 :-) Nuo nykyiset Aco:n tuotteet löytyy apteekin hyllyltä ilman reseptiä ja olisiko putilot kappaleelta 7-15 e, toivottavasti en väärin sano:) Mutta ei todellakaan paha hinta ja olen ollut tyytyväinen. Käytän kyllä lisäksi vielä antihistamiinia.

   Delete
 15. mulla on kanssa akne , naamassa ei niin paha, mutta selässä .. on ollu jo vuoden tai vähän yli , talvella vaan pahenee ! entiiä mite siitä pääsisin eroon , oon käyny monta kertaa yksityisellä lääkärillä ja ne on tunkenu kaikkia rasvoja mitkä kuivattaa vaan ihoa mut ei mitään suun kautta otettavia lääkkeitä! mut onnea sulle ku oot päässy eroon pahimmasta :-) !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talvella iho kyllä pahenee ja kuivuu, tosi inhottavaa :( Toivotaan että toi sunkin juttu olis ohimenevää, ja kyllä mie uskon! Tosi paljon tsemii <3

   Delete
 16. Anonymous12/31/2012

  oot ihana. en oo koskaa mistään kuvasta tajunnu että oisit muokannu niitä, emmä oo huomannu. voi sua mitä oot joutunu kokemaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. aw kiitos. Ihana kun et tajunnut vaikka itse näin kuvista kyllä selkeesti että naama muokattu ! ja koin kyllä kovia mutta tässä ollaan <3

   Delete
 17. Anonymous12/31/2012

  VAU Ira, oikeesti, tämä oli yksi koskettavimmista ja ajatuksia eniten herättävistä blogi-postauksista, joita oon ikinä lukenut. Oot hirmu rohkee tyttö, ja jotenkin niin ihanan aito - se aitous oikein huokuu susta, ja se on must aivan hirmu hienoa. :)

  Tällasen tekeminen vaatii varmasti tosi paljon ja pitää oikeesti olla sinut itsensä kanssa, niin ja oon ihan varma, et tosi monta samasta ongelmasta kärsivää/kärsinyttä lukijaa saa hurjan paljon itsevarmuutta ja tsemppiä tän ansiosta.

  Sulla on monta, monta hyvää syytä olla ylpeä itsestäsi, äläkä ikinä unohda, miten huipputyttö ja ihana ihminen oot - ja JUST sellasena, kuin olet. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau sulle kun kirjoitit noin kivasti mulle, ooh oon iloinen :-) <33 Ja kyllähän se on niin että en ole oikeasti missään blogissa nähnyt puhuvan tästä asiasta vaikka uskoisin että moni on kokenut ja kokee saman asian joskus. Ää miten voisinkaan kiittä noista sun rohkaisevista sanoista enempää KIITOS!<3

   Delete
 18. Anonymous12/31/2012

  vau... serkkunas voin sanoo ettei ees näyttänyt yhtä pahalta ku nähtiin. en oikeestaa tienny et siul oli akne, mut olit kyl yht
  kaunis aina :3<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. äää ihana serkku se siellä kirjottelee!:) Ihme kun et huomannut, mutta hyvä vaan <3 :-)

   Delete
 19. itelläni on kans akne ja oon syöny ton tetralysalin jo kerran ja tällä hetkellä menossa toinen kuuri. ihana kuulla, että sä oot saanu sun ihon kuntoon!:-) tiedän ton tunteen, kun koko ajan ajattelee rumaa ihoaan ja sitä miten muut muka kattoo kuinka ruma on, se on ihan kamalaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. koita pärjäillä sen kuurin kanssa, eikös s eolekkin aika rankka?:s Ainakin mulla oli :( Ja mulla oli myös joka päivä aamusta iltaan vain mun kamala iho mielessäni vaikka olisi pitänyt yrittää ajatella jotain muuta ! Muista, sie olet kaunis Emilia <33

   Delete
 20. Voi murmelssonia<3

  ReplyDelete
 21. Nyt kuule tyttö sellaset respectit sulle ettei koskaan! Kärsin/oon kärsiny kans ite aknesta ja tää sun kirjotus sai mutki tajuamaan, etää en todellakaan oo yksin ongelmieni parissa. Tää teksti sai mut vakuuttuman siitä kuinka aito sä olet ja ihan hirmu rohkeeta laittaa ittestäs näitä aknellisia kuvia tänne! Harva ois uskaltanu, esimerkiksi minä, en todellakaan. Annat myös tällä tekstillä toivoo niille jotka kärsii aknesta, siitä et se on mahollista saada paranemaan, nimenomaan niin et hakee apua. Kuten sanoin mulla on ollu akne jonka oon kans saanu hoidettua, kiitos paikallisvoiteen ja 3kk antibioottien, mut mua vaivaa vielä aika pahasti kaikki punaset arvet, mitä sä oot käyttäny niihin että ne haalenis?

  Mut kiitos ihan tosi paljo tästä tekstistä, varmsti oli apua monelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajattelin että tän postauksen myötä mahdollisimman moni tajuaisi ettei ole yksin. Mä nimittäin ajattelin että olin ainut Kouvolassa kenen naama näytti tuolta... Onneksi sait aknesi parannettua !:) Mulla on kadonnut aina kaikki arvet nuorempana nopeasti. Mä en tehnyt mitään erikoista että arvet parantuisivat. Vaihdoin kuitenkin omat e pillerit sopiviin ja se tepsi myös naamaan. Mun arvet ei näy muuten paitsi urheillessa kun veri lähtee kunnolla kiertämään !

   Delete
 22. Mulla ei oo pahempia iho-ongelmia ainakaan tähän mennessä ollu, mut oot tosi rohkee kun laitat nää kuvat ! Olit kaunis myös silloin, mutta ihmettelen miten niistä arvista pääsit tollaseen lähes täydelliseen ihoon ?:) mut irmeli sä olet tosi söpö persoona ja tykkään ja jaksan lukea aina sun juttuja !:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin ihmettelen tosi paljon että voiko tää olla totta että pääsin arvistakin eroon. Mun rukouksiin todellakin vastattiin :) Kiitos !

   Delete
 23. Vau, en ikinä ite pystyis kirjottamaan mun aknestani, vaatii paljon rohkeutta kirjottaa näin arastakin aiheesta. Mä kärsin aknesta 9 luokalla, ja mun naamani on pahemman näköinen kuin näissä yhdessäkään kuvassa.. Koko naama oli ihan lommoilla ja punainen, enkä edes koskaan päässyt ihotautilääkärille. Jotenkin mun oma akne lähti kokonaan pois kesän auringossa, ja sen jälkeen mulla ei ole sitä enään ollut. Mutta tiiän miltä susta on tuntunut, mä en kehdannut mennä välillä kouluunkaan ja kuvissa blurrasin mun naamaa, jotteivat näpyt ja läntit näkyisi. :/ Se oli mun elämäni kaueinta aikaa, siitä kyllä kärsii itsetunto :( Pystyin samaistumaan tähän tekstiin täysin, sillon mä en edes näyttäytynyt mun poikaystävälle ilman meikkiä, en kellekkään. Ira kaikkee hyvää sulle, onneks oot päässy noinkin vaikean asian yli! <3 oot ihan hurjan kaunis, muista se :-) !

  ReplyDelete
  Replies
  1. oho ! Kuin omaa elämää lukisi tuosta tekstistä ! Se oli maailman inhottavin tunne, kun et kehdannut nähdä muita ja oli aivan masennuksen partaalla ;( <3 Mä uskalsin just ja just olla yöllä pimeässä ilman meikkiä poikaystävän seurassa. Mahtavaa, että oot päässy myös yli tästä ! <3 Siekin olet älyttömän kaunis heidi <3

   Delete
 24. Anonymous12/31/2012

  Mulle tuli kauheen paha mieli, kun olin yks niistä joka kommentoi et miks muokkaat kuviis niin paljon..mua vaan ihmetytti kun sun kavereilla oli kuvii susta ja niissä sulla oli aika paha naama mut sit taas sun omassa blogissa sun iho oli ihan täydellinen..sorii oikeesti, nyt ymmärrän sua niin paljon enemmän! Mulla ei itellä niinkään ole akne, vain pieniä epäpuhtauksia. Nyt yksi apteekin aine on auttanut. Kyllä sitä ärsytti kun ennen osti kaikkia "ruokakauppojen" aineita..niihin meni paljon rahaa, eivätkä ne edes auttaneet. Mulle kaikista vaikeinta oli tainno on edelleen se, että _kaikilla_ mun kavereilla on ihan täydellinen iho..ei edes punoitusta! mutta onneks oon jo saamassa tätä naamaa parempaan suuntaa:)

  Pakko vielä sanoo, että tää oli yks sun parhaimmista postauksista. Kirjotit _tosi_ hyvin ja monet varmaan pystyy tosi hyvin samaistuun suhun:) ihanaa kun jaksat aina tsempata muita<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihana saada tuollainen kommentti. Ymmärrän kyllä miksi se asia ihmetytti ! Se oli mulle tosi arka paikka jos joku vahingossa pisti kuvan missä mun naamaa ei ollu muokattu :( hei ei s emitää, olit ihana kun tulit kertomaan <3 !

   Delete
 25. IHANA POSTAUS! Oot tosi rohkee ku uskalsit kirjottaa tästä! Mulla on ollu akne n. 3 vuotta ja pari kuukautta sitten hankin lääkityksen siihen, voin sanoa että oli elämäni paras päätös. Voin mennä ulos ilman meikkiä, eikä tarvi pakkeloida naamaa täyteen. Facebookiin ja blogiin aina muokkasin kaikki kuvat ja moni tuli huomauttamaan mun huonosta ihosta ja epätoivosista muokkauksista. Ihanaa tietää etten oo yksin! Oot ainoo bloggari joka on uskaltanu kirjottaa omasta aknesta. Oot ihana ja tosi kaunis, voimia sulle!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti janina tosi paljon :-)!! <3 Tää asia on oikeasti tosi yleinen, mutta siitä ei ikinä puhuta missään. Oon tosi iloinen, että päätin kirjoittaa tästä asiasta !

   Delete
 26. Anonymous12/31/2012

  Ite samaistuin tosi paljon tohon sun tekstiin. Mulle ehkä kaikkein rankin osuus oli aknen kanssa se että mun kaverit ei oikein ymmärtänyt miten se muhun henkisesti vaikutti. Kun mainitsin ja kehuin kuinka kateellinen heidän iholleen olin niin he sanoivat vain että kuinka heillekki joskus tulee isoja finnejä ja naama kiiltää jne. Tuntui siltä etteivät he arvostaneet omaa hyvää ihoaan vaan yrittivät saada siitä huonon asian. He sanoivat myös kuinka kaikille joskus näppyjä tulee. Itse en ole kyseisillä henkilöillä tähänkään mennessä nähnyt näpyn näppyä. Ihanaa kuulla että jollain on ollut se tukiverkosta ja se joka on aina jaksanut kannustaa. Sun sisäinen kauneus on aina näkynyt bloginkin välityksellä ja tietysti myös ulkoinen. :) Naked-truth haaste on itellenikin ainakin ollu aika kova paikka kattoo blogeista. Itse en ainakaan ole huomannut kellekään haasten tekijöillä suurta aknea . Sun sisäinen kauneus näkyy paljon enemmän tässä blogissa kuin pinnalliset asiat. :) Oot ihana ja kiitos kaikesta. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi tuosta kommentista ja että jaksoit lukea tämän postauksen <3 :') Melkein itkettää nää teidän ihanat kommentit ja mahtavaa, että uskallatte tulla kertomaan omia tarinoitanne ! Tuo sun tarina ainakin on niin totta myös munkin akneaikana... Ja huomasin itsekkin, että melkein kellään ei ole ollut haasteessa näppyinen iho !

   Delete
 27. Anonymous12/31/2012

  minkä merkkistä luomiväriä sulla on tossa vikassa kuvassa?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytin mun uutta luomiväripalettia, Coastal Scents 88 Ultra Shimmer :)

   Delete
 28. Anonymous12/31/2012

  Tää postaus on ihan huippu <3 Ihan oikeesti annat mulle toivoo ! Mulla on aika paha akne yläselässä, ei niinkään naamassa mutta myös nassussakin finnejä on. Kävin viime torstaina lääkärillä, ja se määräsi mulle noita tetralysaleja, ja syön niitä myös kaks kertaa päivässä. Toivottavasti nää antibiootit auttaa mulla, koska oon kärsiny tästä aknesta todella pitkään ja haluaisin sen pois, en vaan oo tajunnu aikasemmin mennä lääkäriin. Kiitos tästä postauksesta, tää antaa mullekki sitä toivoo että kohta mullakin on hyvä iho, oot ihana <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti <3 Ihana kun sait lisää toivoa, sitä ei saa ikinä unohtaa:) Hyvä että menit lääkärille. Ja kyllä nuo antibiootit oikeasti auttavat kun vaan noudatat ohjeita. Voin sanoa, että tuo kuuri on todella rankka ja sulta voi lähteä ihoa ja se on turhauttavaa. Mutta ajattele sitä kun olet saanut hoidon päätökseen <3 :) voimia ja voit tulla aina juttelemaan mulle asiasta!

   Delete
 29. Anonymous12/31/2012

  Kuulosti ihan kuin otteelta mun elämästä, taisin tirauttaa muutaman kyyneleen tätä lukiessani... Vielä en ole aknea päihittänyt, mutta toivottavasti joku päivä mulla on sama fiilis kuin sulla nyt! Ira olet ihana<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voieii, kiitos paljon myötätunnosta ja kommentista ! <3 Voimia sulle, sä oot aknea vahvempi ja päihität sen kyllä !

   Delete
 30. Anonymous12/31/2012

  ite kävin samoja fiiliksiä läpi koko 9 luokan ja nyt kun vuosi lopuillaan on alkanut hellittää jo mutta vielä paljon parannettavaa. mä niin tiiän miten paljon itsetuntoa alentaa tällänen ja kyllä multakin on itku päässyt useempaan otteeseen huonon ihon takia ! oot älyttömän vahva ihminen ja niin älyttömän kaunis ! sä oot mulle nykyään ihan ylin esikuva ja oli aivan ihanaa kun avauduit asiasta tänne, sain uskoa että itsekkin pääsen asiasta eroon. kiitos ira ihan älyttömän paljon, voisinpa antaa sulle halin <3 oot ihana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moni ei varmasti ymmärrä, että miten tämä voi itsetuntoa alentaa ja miksei muka kehtaisi liikkua missään. En ole kuitenkaan keneltäkään aknea kärsineeltä ihmiseltä kuullut tuota sanovan. En kyllä itsekkään ennen tätä ajatellut asian olevan niin paha, jos vaikka kaverilla oli aknea. Kyllä sinä pääset eroon sunkin aknesta ja ihana kuulla että sait tsemppejä mun postauksesta. Haleja sulle ja kaikkea hyvää <3

   Delete
 31. Voii Ira ♥ Huomaan jotenkin sun silmistä noissa vanhemmissa kuvissa, että ei oo kaikki ''hyvin'' tai sillee, tajuut varmaankin. Ei oo sellaista hohtoa niinkuin noissa uudemmissa kuvissa :) Oot kuitenkin hirmu kaunis ollut aina ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi olla kyllä että mun silmistä paistaa se surkeus ja häpeä :( Mutta kiitos aivan älyttömästi, olen tosi onnellinen nyt ja haluan auttaa muita<3

   Delete
 32. Anonymous12/31/2012

  sä oot niiiin rohkee, ja kaunis♥

  ReplyDelete
 33. Anonymous12/31/2012

  ihana ku kerrot tälleen avoimesti!<3 oot tosi rohkee ja sun iho on nyt mahtava! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun oli pakko päästä kirjoittamaan teille kaikille :-) Oi kiitti <3

   Delete
 34. Syön ite kans tota Tetralysalii ja käytän samaa puhdistusainetta ja rasvaa, ku sä. Voin sanoo, et on yhtä helvettii kun iho on huonossa kunnossa. Koko ajan miettii miltä näyttää ja mitä muut ajattelee. Mun iho on tullut todella paljon paremmaks, mut vielä on parantamisen varaa. Ihanaa, ku teit tälläsestä aiheesta postauksen, en olis ite pystyny puhumaan noin avoimesti! Helpotti tosi paljon, kun oikeesti tajusi, ettei ole ainoo joka kärsii huonosta ihosta/aknesta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanni ! Onneksi tein tän postauksen. En ole monia postauksia huonoista ihoista lukenut ! Sitä asiaa ei yleensä haluta tuoda kaikkien tietäväksi. En olisi silloin akneihon kanssa tätä kirjoittanut, koska häpesin itseäni niin paljon. Et ole yksin ! Tsemppejä sulle ihon kanssa <3

   Delete
 35. Oot tosi rohkee kun teit tälläisen postauksen! :) Onneksi kaikki on nyt hyvin, ja sulla näyttää olevan erittäin hyvin voiva iho! :)) PS. hyvää uv:ta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana oot Fanni, kiitos sanoistasi ja kannustuksesta !:) Oikein hyvää uutta vuotta sullekkin <3

   Delete
 36. Hyvä Ira! Ihan mahti postaus :--) Mullakin on käytössä toi avitcid ja oon käyttäny sit reilun kuukauden, mut ei se tehoo, hilseilee vaa ihan sairaasti! Nyt ku käytii viros oonan kaa ja kävin ihonpuhdistukses ni tottakai se ottaa kaikki ne finnit ulos ja mun otsa näytti ihan hirveelle! Oon paininu tän kaa jotain päälle puolvuotta mut mikää ei auta ja just se tunne ku ite menee puristaa ne finnit ja repii ruvet...huhhuh.. Mul se ongelmakohta on otsa... Mut hei onks noi acon tuotteet sit hyvii puhdistuksee ja ootko kokenu et ne auttais jotain...?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hih Karo kiitos :-) Mie tiiän ton tuskantunteen ton voiteen kanssa koska sulla kirjaimellisesti melkein irtoo naama...Mie en uskaltanu käydä puhdistamas missää enkä olis varmaan ikinä uskaltanu ettei mee pahempaa kuntoo :-D äh ja joo toi repimis juttu, ite jäin siihen kierteeseen, mutta mun oli sitten vain pakko lopettaa ja se autto. Mie oon tykänny noist Acon tuotteista tosi pitkään, aloitin käyttämään elokuussa niitä kun kummi osti mulle niin mulla on ne tulipunaiset arvet hälvenny melkein kokonaan, enhän mie ikinä edes käytä meikkivoidetta kuin nenässä ja vähän leuassa :D! Mutta suosittelen noita, tulee ainakin tosi puhdas ja pehmeä iho, vaikka jokaisellahan on omantyyppinen iho. tai sitten kokeilet jotain antibioottia, jos itse haluat niin kyllä lääkärit sellaisen määrää! Pärjäile <3

   Delete
 37. voin niin samaistua tohon mitä kirjotit, taistelin aknen kanssa useemman vuoden, lopulta se oli niin paha kasvoissa/yläselässä/rintakehässä että itkin siitä äidille iltasin..
  no lopulta pääsin pitkän odotuksen jälkeen ihotautilääkärille.. söin joitakin samoja lääkkeitä ku sinä ja noita rasvoja ja muita aineita käytin, mikään ei auttanu, kuivatti vaan ihoo hirveesti. lopulta lopetin kaikki aknelääkkeet yms. ja menin uudestaan lääkäriin ja vihdoinkin lääkäri määräs mulle e-pillerit. 3kk siitä iho rupes paranemaan jo hyvin! nyt oon syöny e-pillereitä jo yli vuoden ja iho on paremmassa kunnossa kun koskaan aikasemmin :) aknearvetkin on haalistunu kokonaan pois :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ! Olikohan se e-pillereiden ansiosta kun munkin arvet hälvenivät. Mahtava kuulla että pääsit aknesta eroon. Toi on kaikenkaikkiaan tosi raskas paranemisprosessi joka vie aikaa ! :-( Kiva kun tulit kertomaan sun tarinan !

   Delete
 38. Anonymous12/31/2012

  sä olet käsrinyt aknesta puoli vuotta, voi kumpa mäkin oisin. mun piina alko siinä 5-6lk. ja keski lukion kolmoselle. Mun naama oli vielä tuhat kertaa kauheammassa kunnossa.... joka puolelta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ooou kuulostaa aika pahalta :-( Mutta olet vissiin päässyt siitä yli? Nyt osaa ainakin arvostaa kun on vähemmän jälkiä. Itsekin olen kerran aikaisemmin saanut ihoni melkein tälläiseen kuntoon kun erottiin pariksi viikoksi ekana seurusteluvuotena poikaystäväni kanssa ja olin ihan shokissa :-(

   Delete
 39. ira pakko espanjasta asti kirjottaa että aivan mahtava postaus. kui rohkeest uskalsit kertoo julkisesti sun "ongelmasta" ja sen ylipääsemisestä. vaikkakin mun mielestä tuo sinun akne ei mikää hirveen pahan asteinen oo, tai ei ainakaa näytä näis kuvis ja en sit muista milloin sinuu oon nähny mut en oo ainakaa koskaa kiinnittäny sen kummempaa huomiota sinun ihoosi(siltä kantilta et se olis kauheen huono) =) itehä kävin tän saman kamppailun 1,5-2vuotta sitte läpi, tosin hankin erilaiset lääkkeet ja lääkerasvan ja tosiaa parannuttua itsetunto kohos nii huippuu ja nykyää voi juosta meikittä ihmisten ilmoilla:) arvet on harmilliset mitkä jää mutta neki vaalenee kyl ajan myötä! oot upea tyttönen ja tsemppiä suomeen!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos Betti :) Tuossa olit kyllä oikeassa. Ihon parannuttua oon osannut arvostaa hyvää ihoa todella paljon ja mun mielentilakin kohoni :) Olin silloin niin surullinen, koska näytin siltä. Nää kuvat ei ole pahimmasta päästä, koska en kehdannut laittaa kaikkia kuvia tänne. Ajattelin kyllä tehdä myöhemmin uuden postauksen ! Ja kyllä ne arvet hälvenee :) Tsemiä sullekkin Espanjaan <3

   Delete
 40. mulla ei aknea ole, mut rasvanen iho nii tulee finnejä aina varmaan 4 kpl kerralla, vaiks pesen aina mun naaman iltasin meikeistä ennen kun menen nukkumaan ja käytän kaikkia hoitotuotteitta, nii silti musta tuntuu et ne ei vaa tehoo... oon kans sellanen ihminen ketä puhkasee aina ne finnit nii niistä jää arvet ja mul on naama täynnä niitä, onneks saan meikillä ne jotenkin piiloon:) olit kyllä mun mielestä kaunis vaiks sulla olikin akne ja oot kyllä edelleenkin!!:) hyvää uuttavuotta sulle ira<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää uutta vuotta sullekkin ! :) Kauniisti sanottu tuo tokavika lause, kiitos <3 :') Toivottavasti sun arvet himmenee vuosien saatossa. Se oli mullakin pakkomielle repiä aina naamaa :( Paljon tsemppejä sulle !

   Delete
 41. ihana postaus ja oot ihan huikee ♥ ja ihan törkeen kaunis!

  ReplyDelete
 42. Anonymous1/01/2013

  Tää opettaa kyllä arvostamaan hyvää ihoa :-) Oot tosi rohkee, kun kirjotit tämmösen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on kyllä tosi arka aihe vaikka onkin niiin yleinen vaiva monelle :)

   Delete
 43. Anonymous1/01/2013

  Mul on varmaan 2 kertaa pahempi iho, mitä sulla oli. Ongelmahan tässä on se että äiti ei hyväksy et käytän lääkkeitä mun ihoon. Ja en oikeasti tiiä mitä tehä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous1/01/2013

   mul on sama juttu,munkaan vanhemmat ei anna käyttää lääkkeit...

   Delete
  2. Anonymous1/01/2013

   ^ Minkä ikäsiä ootte? Kannattais varmaan mennä juttelee vaikka kouluterkkarille :) Kertokaa miten paljon se painaa teidän mieltä jne, niin ehkä se soittaa teiän vanhemmille ja puhuu järkeä.

   Delete
  3. ^^Niinkuin tuo alin Anonyymi sanoi niin menkää käymään terkkarilla ! Jos sulla on oikeasti tosi pahannäköinen iho niin kannattaa pikimmiten hakea apua. Voit vaikka näyttää ja kertoa mun tarinan äidillesi tai, että miltä susta tuntuu! Kovasti tsemppiä, toivotaan että sun äiti ymmärtäisi !!

   Delete
  4. Anonymous2/11/2013

   Kirjotin siis ton ekan viestin tos, ja ongelmaha on siinä ettei äiti hyväksy niitä lääkkeitä, ja se on ite lääkäri, ja tietää mitä tollasista voi tulla seurauksina.. kait tää akne vaan täytyy kestää. Oisin varmasti paljon onnellisempi jos mul ei ois tätä. En vaan tiiä miten kestän tämän kans, mul on menny jo satoja euroja turhiin kaupan aineisiin, ja nyt oikeestaan tarvisin jotai voietta nuihin varmaan sataan arpeen, mutten tiiä mikä ois hyvä...heelpp

   Delete
 44. oot huippu ira ♥ tästä postauksesta tuli tosi hyvä mieli, vaikka en oo ite ikinä joutunu kamppailemaan huonon ihon kanssa mut oon ylipainonen ja ollut pitkään kiusattu, minkä takia mun on vaikee hyväksyy itteni kauniiks. tästä tuli kuitenkin semmonen ihanan positiivinen fiilis, koska sä oot voittanu sen ahdistuksen ja epävarmuuden, oot mahtava esimerkki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ! Huippu olet sinäkin, muista se :-) ! <3 Mä voitin joo sen epävarmuuden, se oli kamala tunne, mutta jälkeenpäin mun ei olisi pitänyt ajatella itsestäni niin rumasti !

   Delete
 45. Anonymous1/02/2013

  itellä oli/on vieläkin tapana repiä näppylöiden rupia pois ja siitä ei seuraa ikinä mitään hyvää! mut onneks oon saanu sitä jo vähennettyy aikalailla, ala-aste oli sitä pahinta aikaa ja alku ylä-aste mutta opin läksyni ja tykkään ihostani jo paljon enemmän :) mulla on ittelläni kanssa naamassa näppylöistä jääneitä arpia, niin mitä meikkivoidetta siul on tai miten saat sun ihon peitettyy ja näyttämää niin hyvältä? :)oot kaunis <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi mahtavaa että pääsit tuosta yli:) Se repiminen on pahinta, sitä harrastaa nimittäin huomaamatta... Mun arvet on hälvenny super nopeesti, yleensäkkin kaikki jäljet häviää mun iholta. En käytä meikkivoidetta kuin nenässä ja leukaan ja silmien alle laitan valokynää.. joten mun poskissa on vain poskipunaa ja vähän puuteria taputeltu sinne tänne, eli tosi simppeliä koska ei ole enään jälkiä naamassa ! voi kiitos pus <3

   Delete
 46. Anonymous1/02/2013

  paras postaus ikinä! :) tuli mieleen että käytätkö e-pillereitä/ootko käyttänyt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi !! Joo oon käyttäny kohta 3 vuotta, nyt nämä mitkä mulla on nyt (Cypretyl) niin auttoi ihan kamalasti myös ihoon kun söi antibioottien kanssa !

   Delete
 47. Anonymous1/02/2013

  samassa veneessä ollaan oltu! itelläni oli tos yläasteaikana ihan törkeen paha akne, hyvä että näky "normaalia" ihoa mistään kohdasta. se oli ihan järkyttävää, olin ruma, punainen ja näppyläinen. eikä se todellakaan auttanu että mua haukuttii "pitsanaamaks". söin tietenki kaikkee mitä ihotautilääkärit määräs, käytin voiteita mitä ne ja kosmetologit suositteli... ei mikään tuntunu tehoavan. olin ihan masennuksen partaalla, mut sit päätin kokeilla e-pillereitä! sitte lähti naama parempaan päin. tottakai mulla on paljon arpia naamassa, mut aika hyvin saa meikillä piiloon. oli ihanan rohkaseva lukee tää teksti! kukaan mun kaveri ei oo käyny läpi tätä samaa rumbaa. ja kyllä, me ollaan kauniita!
  tytsy -93

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon monelta nyt kuullut, että nuo e-pillerit auttoivat ! ihana kuulla ! Mie tunnen vaan yhden kaverin jonka naama oli myös pahassa kunnossa. Muilla ystävillä oli kuin täydelliset naamat... kauniita ollaan me kaikki ! <3 Kaikkea hyvää sulle :)

   Delete
 48. ootko sattumoisin käyttäny akneen oricycliniä antibioottina? mä aloitin vähän aikaa sitten ja olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä samasta lääkkeestä(: olisi kiva saada omakin naama sellaiseen kuntoon ettei tartteis aina laittaa hirveetä pakkelikerrosta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen muistaakseni käyttänyt, sillä aloitin, mutta akne olis en verran paha niin mulla se ei tehonnut ollenkaan :-( Tai ehkä ihan hiukan kun purkki oli lopuillaan, mutta laiminlöin kyllä välillä niitä syömisaikoja mitkä on tärkeät ! ja miekin inhosin laittaa paljon meikkiä joka oli ihan liian tummaakin vielä mun vaalealle naamalle :s Katselet nyt ensin kuukauden että tehoaako oricyklin ja käyt kertomassa sun lääkärille !

   Delete
 49. Hei tää oli hyvä postaus. Harvoja jaksan lukee sanasta sanaan. Itelläkin on alkanut iho kukkimaan kuukausi sitten ja oon ollut aika shokissa, koska ennen oon aina ollut se, jolla on ihanan pehmeä ja posliiniiho. Aloitin e-pillereiden syönnin samoihin aikoihin kun tää ihon huonontuminen alko, käytitkö sä sillon e-pillereitä? Pitää kyllä käydä vaihtamassa niihin, jotka auttaa akneen, ettei tää pääse pahenemaan. Otsa ja leuka kukkii nykyään siihen malliin, että hävettää ihan kattoo toisia silmiin, etenkin poikia.. Ja meikkihän ei yhtään auta asiaan, vaan suorastaan tuntuu että parin tunnin päästä se korostaa näitä epäpuhtauksia. Ja et oo ainoa joka muokkailee kuvien ihoa, teen sitä myös ja en koe sitä vääräksi, koska koen että nää epäpuhtaudet lähtee vielä joskus pois. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ! Voiei tiiän kyllä tuon sun tän hetkisen tunteen niin täysin, kun joudut päivässä lisäämään monia kertoja lisää meikkiä naamaan kun iho kukkii ja koskee itse siihen koko ajan :( Mie käytin e pillereitä ja vaihdoin ne keväällä Diane Novaan( Cypretyl ) ja oon ollu tosi tyytyväinen koska nää sopii mulle täydellisesti. Jos sun iho alkaa yhtään mennä oahemmaksi niin suosittelen menemään lääkäriin, sieltä saa kyllä tulehduslääkkeitä yms voiteita, mutta ne voiteet voi olla yllättävän rankkoja :s Ja tottakai voit muokata ihoasi, itsekkin tein niin. Varsinkin Bloggaajana ei ole helppoa olla kun yhtäkkiä iho menee shokeeraavan näköiseksi. Koita pärjätä ja löytää sopivat hoitotuotteet <3

   Delete
 50. Anonymous1/03/2013

  "Mukava" kuulla että muillakin on ongelmia ihonsa kanssa, ettei ihan epätoivoon vaivu..
  Mullakin on ollut todella huono iho vuosi sitten.. Järkytyin kun katselin vanhoja kuvia itsestäni, on kyllä huima parannus entiseen.
  Söin itsekin Tetrasysal nimisiä antibiootteja, minulla ne eivät auttaneet, koska lopetin ne vain muutaman kuukauden jälkeen. En vain pystynyt siihen että piti olla syömättä 2h ennen lääkkeen ottoa ja unohtelin myös ottaa niitä.
  Siirryin niistä sitten e-pillereihin (Vreya- merkkisiin) ja siitä alkoi naamani paraneminen. :) Kohta vuoden syönyt ja alkaa näyttämään hyvältä. E-pillereistä on muutakin hyötyä.

  Mietin vain, kun itsekin räpelsin ihoani, ja nyt on arpia, niin miten pääsit eroon niistä? Olen kokeillut sinkkipastaa, mutta ei hyödytä..

  -Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä että löysit oikean reitin ihon paranemiseen. Kaikkien ihot ovat niin erilaisia, että ei välttämättä samat asiat tepsi :) Mä söin sitä antibioottia n. 6kk ja oli kyllä niin kamala olo sen ajan jälkeen, koska oli lääkkeitä syönyt niin kauan. Se kuitenkin auttoi. Myös mun uudet e pillerit auttoi paljon.

   Mun rukouksiin varmaan vastattiin, koska en tehnyt mitään erikoista että mun arvet lähtisivät. Mun iskällä oli myös pienenä akne ja hänelläkään ei ole paljoa arpia. Toisilla jää kunnon punaiset jäljet. Mä vielä revin mun ihoa joka aamu ja ilta auki kaikki ruvet silloin, ja silti ei jäänyt arpia. Mä olen käyttänyt ihan normaaleita rasvoja. Arvet alkoivat pikkuhiljaa himmetä ja nyt mun iho on aivan sileä eikä ole lommon lommoa, todella kummallista ! Oletko kysynyt ihotautilääkäriltä olisiko hänellä mitään keinoa millä arvet lähtee ?

   Delete
 51. Anonymous1/03/2013

  Heippa! Mistä oot ostanu noi sun tällähetkellä olevat naamanhoitotuotteet? :) ja onko niistä apua? oon ite käyttänyt kaikenlaisia rasvoja sun muita ja nyt aattelin että vois ostaa kerrankin jotain mitä en oo ennen käyttänyt! :) ja kokeilla auttaisko ne paremmin kun ne entiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noita löytyy ihan apteekista :) Ja on ollut apua, paitsi että nyt ei ole oikeastaan epäpuhtauksia naamassa niin en oikein osaa sanoa sopivatko nuo kovin näppyläisen ihon kanssa sillä itse alotin vasta syyskuussa käyttämään noita tuotteita. Mutta ainakin olen saanut pehmeän ja raikkaan ihon ja olen tykännyt kamalasti, kannattaa kokeilla vaikka jokaisellehhan käy omanlaiset tuotteensa :-)

   Delete
 52. Anonymous1/03/2013

  Hei pakko sanoa että onhan Diane Novakin e-pilleri.. o: Ite oon syöny niitä kohta 2vuotta just iho-ongelman takia, mutta ne auttaa kyllä hemmetin paljon ja hyvin!! Oli vaan pakko korjata kun sain sellaisen käsityksen ylemmästä vastauksestasi että Diane Nova ei olisi muka e-pilleri.. :) Ja pakko vielä tähän loppuun lisätä että oot älyttömän rohkee kun kerroit aknestasi noin avoimesti. Moni tyttö ei tuohon pystyisi, koska eikö aina ole kaikkia kauneusihanteita sun muuta ja akne ei kuulu niihin.. Arvostusta sulle! :)

  -mietiskelijä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jees kyllä mie tarkotinkin e-pillereitä mutta vaihdoin ne vaan toiseen e-pilleriin ja oon tykänny noista kamalasti ! :) Ja kiitos arvostuksesta, oon tosi otettu :-) <3 Ja eihän tuo mikään kovin helppo aihe ole puhua :s Mutta kiva kun tekin olette pystyneet tulla kertomaan omista kokemuksistanne mulle !!

   Delete
 53. Anonymous1/04/2013

  Olis kiva, jos teksit samantyylisen postauksen sun pituudesta! Montaa lukijaa varmasti mietityttää se mistä se johtuu ja miltä se susta itsetäs tuntuu jne. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm en oikein tunne tuota aihetta tarpeelliseksi koska mun pituus ei ole mikään sairaus yms :/! Ehkä mä joskus voisin siitä puhua.

   Delete
 54. Anonymous1/05/2013

  en nyt haluu olla mitenkää törkee, mut ihan oikeesti. kärsitkö vaan noin puoli vuotta aknesta? toiset kärsii koko elämänsä, eikä mikään tehoa. tuntuu, että teet tästä jotenki liian ison asian, koska noissa kuvissa on pari näppylää eikä mitään TOSI pahaa aknea vaikka meikkiä ilmesesti noissa onkin. eihän toi kivaa ole, mutta et näyttäny niin pahalta ettet olis voinu näyttäytyä ees kavereiden seurassa. teit jostain lievästä aknesta elämän selviytymistarinan, joka kesti tosiaan vähän yli puoli vuotta...

  sekotit muuten tetralysalin isotretinoiiniin. antibiooteissa ei esiinny todellakaan noita haittavaikutuksia (itsemurhan ajettelu yms. mitä sanoit), vaan noissa vahvemmissa aknelääkkeissä on niitä.

  ja vielä toi että "moni ystävä sanoi jälkeenpäin ettei edes huomannut mitään" .. NO EN IHMETTELE.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun yhdessä lääkepakkauksessa kyllä luki nuo mahdolliset sivuoireet ! Näissä kuvissa mulla on täysipakkeli päällä niin ei ehkä näytä niin pahalta ja aina löytyy pahempia akneja. Tämä oli mulle suuri kolhaisu elämässä ja mä oikeasti näytin pahalta. Ja pahin akne kesti puoli vuotta koska menin aika nopeasti lääkäriin, mitä monet ei varmasti uskalla tehdä heti aknen alkaessa. Akne ilmestyi mulle kuitenkin vielä kuurin jälkeen, mutta lähti onneksi pois. Ja miksen kertoisi omaa tarinaani ja tsemppaisi muita ? Mie voin myöhemmin laittaa kuvia missä mulla oli iho pahimmillaan :)

   Delete
 55. Oot tosi rohkea kun kerrot tästä avoimesti ja on kiva huomata että sun ihos on tosi hyvässä kunnossa nyt : ) Antaa varmasti tsemppiä monelle nyt samasta ongelmasta kärsivälle.

  www.terhisuanto.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos ihan älyttömästi :-) Toivonkin että antaa tsemppiä muiden kamppauluihin :)<3

   Delete
 56. Anonymous1/07/2013

  sulla on semmosta kauneutta ja elämäniloa mikä tulee sisältä, ja noissa "aknekuvissaki" kiinnitin ensimmäiseks huomion sun hymyyn ja iloiseen katseeseen. olet tosi rohkea kun uskallat avautua arasta asiasta, itse en tuohon pystyisi joten ei voi kun ihailla ! muutenkin olet tosi kaunis :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kiitos tuosta rohkaisevasta kommentista :) <3!

   Delete
 57. Aivan mielettömän rohkea postaus! Löysin sun blogin ihan sattumalta ja tää postaus varsinkin pisti silmään.. ei ois meitsillä välttämättä rohkeutta kertoa näin vaikeasta kuvista, kyllä on suuri muutos havaittavissa :-) Rispektit sulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Juli aivan älyttömästi :)

   Delete
 58. Anonymous6/25/2013

  Itekkin söin tota tetralysalii yli vuoden,iho parani huomattavasti,mutta melkeimpä samantien kun lopetin niiden popsimisen ja sit kun antibiootti alko hävitä kehosta nii akne palas. Pikku hiljaa mutta kuitenkin...Sitten siirryin hormonaaliseen e-pilleri lääkintään Diane novaan ja tässä tuloksia odotellessa...Toivottavasti tepsii. Mutta aivan uskomattoman hyväks toi sun iho on parantunu! Melkeimpä täydelliseks,voi kun mullakin toimis noin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiva kuulla että sulla etenee tuo parantuminen :-) Mulla oli isona auttaja mun pillerit jotka oli juuri diane novasta se halvempi versio Cypretyl ! Toivottavasti sun iho tulee vielä hyvään kuntoon :) Tsemppiä ja kärsivällisyyttä !

   Delete
 59. Anonymous9/16/2013

  Mulle tuli tippa linssiin ku luin tätä.. mullon onneks vähän parantunu kans mut vielä vaatii työtä. Mä kävin lääkärissä puoltoista vuotta sitten ja määräsi mulle vaan jonkun rasvan, joka kuivattaa ärsyttävästi ihoa.. tän postauksen lukemisen jälkee harkitsen kyllä uudestaan lääkäriin menoa. Oot ihana♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana olet sinäkin <3 Ja kannattaa mennä uudestaan lääkärille, parhaiten mulla auttoi ne antibiootit ja nekin kyllä vasta muutaman kuukauden jälkeen!

   Delete
 60. Anonymous10/22/2013

  Oi upee postaus! Vaik sul oliki akne nii olit sillonki todellatodella kaunis, niinkuin nytkin! ja ihanaa et sun ystävät kannusti sua ja kaikkee! oot tosi upee ihminen muutenki ja niin rohkeeki!! tuli tippa linssiin ku voitit taistelun aknea vastaan ja tajusin kuinka MAHTAVA tunne se sit onkaan ku tapahtuu munki kohalla joskus! ite kärsin aknesta, pahemmastakun sä, mutten mistään pahimmasta päästä kuitenkaan, oon syöny tota tetralysal kuuria nyt kuukauden ja viikon, pientä parantumista oon huomannu, mut ei sit kuitenkaan ihan kauheesti, toivon et munki iho paranee. vielä kaks kuukautta jäljella kuuria ittelläni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja vau ihanasti sanottu mulle :')!! Toivottavasti oot nyt päässyt huonosta ihosta eroon ja tsemppiä <3 :)

   Delete
 61. Anonymous1/22/2014

  Löysin tämän vanhan postauksen ihan sattumalta kun googlettelen tuskaisena tätä iho-ongelmaa. Olen muutaman vuoden vanhempi kuin sinä, ja yleensä tuntenut itseänsä ihan kohtuu näppärän näköiseksi siloposkeksi, ja yhtäkkiä kaikki muuttuu. Koskettavaa on, että omat oireiluni alkoivat lähes samoista asioista. Suhteet, stressi, ahdistus, ja tämähän vain lisää sitä. Tätä en etsinyt, mutta ilmeisesti tarvitsin, kiitos siis toivoa antavasta kirjoutuksesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että :) <3 Mukava jos tää teksti antaa muillekkin toivoa ja kuitenkin sitä hyvää mieltä myös :)

   Delete
 62. Anonymous1/23/2014

  Itsekin kamppailen tän mun iänikuisen iho-ongelman kanssa. Mikään ei tunnu sopivan mun ihoon. Olen koittanut vaikka mitä tehokeinoja ja luonnomukaisia menetelmiä, mutta mikään ei saa mun ihoa kuriin. Ahdistaa katsoa muiden siloposkisia kasvoja kaupungilla, kun itsellä kasvojen iho kuin pommituksen jäljiltä. Mutta, uskon silti, että jokaiselle on se oma keinonsa, pitää vaan hakeutua iholääkärille ja kysyä neuvoa ja ryhtyä kamppailemaan hyvän ihon puolesta! Ja lisään vielä, että vaikka sulla oli ongelmia ihon kanssa, olit niidenkin kanssa äärimmäisen söpö!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana tuo viimeinen lause kiitos siitä <3 Valitettavaa kuulla toi sun tilanne, mulla oli tollanen olo silloin pahimpana aikana ja melkein hautauduin huivin alle, kun piti ulos lähteä. Mene ihmeessä iholääkärille, sielä yhdessä katsotte ne sopivat lääkkeet ja kyllä ne lopulta löytyvät. Vielä jos sulla on sairaskuluvakuutus niin kannattaa ehdottomasti mennä!!

   Delete
 63. voi oot kaunis kaikissa kuvissa! pystyn samaistumaan, koska itse olen kärsinyt aknesta 14-vuotiaasta asti ja nyt olen 25. Söin hiljattain tetralysal-kuurin, auttoi hetkellisesti, mutta nyt puhkesi akne pahempana kuin aikoihin :/ ihotautilääkäri oli sitä mieltä, että ihooni auttaa vain e-pillerit, koska kärsin hormoniaknesta eli nyt on sitten pakko varailla aikaa gynekologilta, mutta toivotaan että ne auttavat :) poikaystävä hokee, että ei finnit ketään rumenna ja että olen kaunis siitä huolimatta mutta valitettavasti itsetunto vain aina huononee jos iho menee huonoon kuntoon :/ mutta yritetään olla positiivisia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih kuulostaa tosi tutulta toi sun tilanne, paitsi että sulla on kestänyt se todella pitkään! Toivottavasti oot saanu nyt tilanteen jo parempaan suuntaan :) <3 Ja kannatan noita e-pillereitä, mä veikkaan, että ne oli yhtenä suurimpana osana ihon parantumisessa ja hyvinvoinnissa nykyään!!

   Delete
 64. Itsellä ei ole aknea mutta muuten huono iho ja tuntuu että mikään ei auta, joka on tosi asia. Äiti sano että ihan normaaliahan tuo, mutta menoa jatkunut jo kolme vuotta, enkä ole saanut aikaa minnekkään. Sun iho on parantunut huimasti ja voisin kanssa koittaa noita että jos auttaisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä menin aika äkkiä lääkärille, en edes haluaisi tietää minne suuntaan toi olisi jatkunut jos en olisi mennyt!! Jos oot kokeillu jo kaikkia kotikonsteja niin kyllä lääkäri auttaa:)

   Delete
 65. Anonymous6/16/2014

  Aivan mahtava postaus! onneksi laitoit linkin sun uusimpaan postaukseen tästä :) Mulla olisi semmoinen kysymys kun itse olen syönyt jo kaksi kuuria tetralysalia niin mitä voiteita sinulle määrättiin akneen, kun en haluaisi kolmatta kuuria alkaa syömään varsinkaan näin kesällä, että jos voiteella saisi tämän pois :) Olisin todella kiitollinen jos vastaisit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ja kiva jos tykkäsit :)! Mä käytin aika vahvaa Avitcid voidetta joka kuivatti muutamassa kuukaudessa epäpuhtaudet, samalla kyllä naama näytti hilseilevältä koska ihoa lähti niin paljon. Se kärsimysoli kuitenkin vaivan väärti. Käytin myös erittäin pahoihin tulehtuneisiin jälkiin Fucidin- voidetta. Toivottavasti sulla pian tepsisi lääkkeet.

   Delete
 66. Anonymous6/17/2014

  Okei :) ja kiitos paljon! Ps. Sun blogii on aivan mahtava lukee :)

  ReplyDelete
 67. Anonymous8/14/2014

  sait mulle pientä toivoo viel saada iho kuntoon ! oot ihana <3

  ReplyDelete
 68. Munkin oli nyt pakko tulla sanomaan sulle että hyvin hoidettu! Itselläni ei ole ikinä aknea ollut, mutta oon kärsinyt kuivasta atooppisesta ihosta 27 vuotta, joka ei kumminkaan ole estänyt finnien syntyä. Käsittämätöntä :) Ja naaman repimis vimma ei ole ikinä osaltani loppunut. :P Ajatuksissaan sitä vaan tekee niin.. Mutta ehkä joku päivä se loppuu. :)
  Mutta eniveis erittäin hieno bloggaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti tosi paljon kommentista :-)! Atooppinen iho osaa varmasti olla myös kovin hankala, mun monella kaverilla on myös. Ja siihen tarvitaan kyllä kovaa itsekuria, ettei revi naamaa, niin kauhealta kuin se kuullostaakan :-D

   Delete

Hyvä lukija, en julkaise blogissani asiattomia tai liian loukkaavia kommentteja. Tämän myötä kaikkien on mukavampi vierailla blogissa, kiitos :)