10/14/13

tanssihistoria

Nyt seuraa pitkä kirjoitus mun tanssihistoriasta. Postaus sisältää avautumista/pohdintoja tanssista, paljon kuvia sekä lopussa videopätkä. Mua on pienestä pitäen kiinostanut kaikenlainen urheilu. Luovuus yleensäkkin on lähellä mun sydäntä. Niinkuin piirtämisessä on parasta, on myös tanssissakin se, että saa tehdä just sitä mistä tykkää ja tapoja on miljoonia. Aloitin pikkuisena tanssin erilaisissa jumpparyhmissä. Liikkuvuutta ja vahvuutta sain, kun harrastin 8 vuotta telinevoimistelua. Telinevoimistelun loputtua tajusin vasta, että tanssi on mun yksi vahvuuksista ja halusin päästä oppimaan paremmaksi tanssijaksi. 

Tanssin oikeastaan päivittäin. Aina kun kuuntelen jotain vähänkin tanssittavaa kappaletta niin nousen tuolista ja alan kehittelemään omia tanssiliikkeitä ja sheikkaamaan :-D Ajattelen yleensä hyvän kappaleen tullessa, että minkälaisen tanssin siihen voisi keksiä ! Poikaystävänikin on tottunut siihen, että saatan yhtäkkiä alkaa tanssimaan, tilannetta katsomatta !

Tämän postauksen kuvat ovat otettu Studio Dance Pitin showtanssikurssilta, Mtv/Street jatkotason tanssitunnilta ja kevätnäytöksistä 2012 ja 2013 vuosilta. Minulla on lupa käyttää näitä kuvia. Mikäli joku haluaa jonkun kuvan pois niin voi ilmoittaa :)

IMG_4594

Street- tanssi oli aina kiinostanut mua. Mulla ei kuitenkaan ollut oikein mitään hajua millaista se olisi, muuten kuin, että olin käynyt katsomassa tanssikoulun esityksiä. Menin 8. luokalla Kouvolan tanssikoulun streetin alkeisiin. Mä vaihdoin puolen vuoden jälkeen, koska se ei ollut mulle tarpeeksi tasokas. Pääsin tanssikoulun jatkotaso ryhmään kokeilemaan miltä se tuntuisi. Mä en ollut ennen edes tiennyt, että osaisin sielä tanssia, mutta päätin kokeilla ja hyvinhän se meni. Oli kuitenkin hyvin jännä päästä ryhmään missä toiset oli tanssineet streettiä 4-6 vuotta. Se oli musta kivan haastavaa. Mä rakastuin totaalisesti street- tanssiin ja aloin oppia paljon kaikkea uutta. Vuoden päästä me päästiin silloisen Kouvolan tanssikoulun parhaimpaan ryhmään, jossa tanssin 2012 vuoden loppuun asti. 


Street tanssin ohella tanssin vuoden modernia. Tanssityylinä se on aivan erilaista, kuin street. Moderni tanssi vaati paljon tasapainoa ja heittäytymistä tanssiin. Tykkäsin siitäkin todella paljon ja tuosta vuodesta oli mulle paljon hyötyä. Tanssin Kouvolan tanssikoulussa myös Mtv music video- ryhmässä pari vuotta. Tanssit oli aika vaativia ja vauhdikkaita, mutta nopeasti sen tanssin jujun sai kiinni ! Näiden lisäksi olen käynyt monen vierailevan ammattitanssijan kursseilla tanssimassa mm. popping/lockingia, housea ja showtanssia.

Yläasteesta asti kävin myös Les Mills Body Jam ja Zumba Fitness- tanssitunneilla. Body Jam sekä Zumba on kooste monesta eri tanssityylistä: hip hoppia, housea, reggaettonia, streettiä, showta, merengeä ja vaikka mitä ! Tunneilla on aina hyvä meno ja fiilis päällä, tietysti parhaiden mixattujen musiikkien kanssa. Kuuma tulee ! Käyn näillä ryhmäliikuntatunneilla vieläkin. Voin suositella jokaiselle :)

2013-10-13IMG_5590

Tämän hetkinen tanssikoulu

Kouvolan tanssikoulu lopetti toimintansa tänä vuonna ja oli aika etsiä uusi tanssikoulu. Moni ystävä oli kehunut Studio Dance Pitin tanssitunteja joten päätin mennä kokeilemaa mtv/street jatkotason tunneille. Oon nyt ollut tässä ryhmässä kohta vuoden. Oon tykännyt todella paljon tunneista ! Ryhmäläiset ovat ystävällisiä ja pääsin helposti mukaan porukkaan. Lisäksi meidän opettejana toimii ihana ja iloinen Riksu, jonka tunneille on aina kiva mennä ! Musta oli kiva päästä vaihtamaan tanssikoulua, koska huomaa taas, että oppii aivan uusia asioita mitä ei toisessa koulussa oltu opeteltu ! Odotan innolla mitä juttuja tulee eteen tässä tanssikoulussa. Olen myös blogini kanssa yhteistyössä Studio Dance Pitin kanssa, joten tästä tanssikoulusta tulette kuulemaan useamminkin blogissani.

Voin suositella lämpimästi tanssiharrastusta jokaiselle, joka haluaa oppia uutta ja näyttää omaa liikunnallista luovuutta. Tanssista ei ole muuta, kuin hyötyä kropan tasapainolle ja kunnolle :) Olkaa valmiina kevään kursseja varten talvella, nimittäin syksyn kurssit täyttyivät todella nopeasti. Tästä linkistä pääsette tanssikoulun sivuille katsomaan tarjontaa monen tasoisille tanssinystäville.

IMG_4894

Tulevaisuus


Mulla on ollut aina pienenä haaveena päästä opettamaan street/hip hop tanssia, Body Jamia tai Zumbaa lisätyönä. Olisi myös mahtava perustaa oma tanssiryhmä tai päästä tanssimaan pääkaupunkiseudun parhaimpiin tanssikouluihin. Haluan haastaa itseäni ja oppia paljon uutta tanssinsaralla ! Erityisesti uusien tanssityylien oppiminen kiinostaa. Uskon etten tule ikinä kyllästymään tanssimiseen. Liikunnallisesti olen huomannut tanssin olevan tosi tehokasta sillä olen pitänyt erityisesti vatsani ja reiteni kunnossa tanssin ansiosta ;) Tanssi tulee aina kulkemaan sinne minne minäkin ja saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


EsiintyminenOlen esiintynyt erilaisissa tapahtumissa monia kertoja, mm: Kouvolan Muodin yössä sekä Taiteden yössä, lämppäämässä räppitapahtumassa, flashmobbaamassa, koulun esityksissä ja liikuntakeskus FunFitilla. Silti mua jännittää joka kerta ennen esitystä aivan kamalasti. Tykkään kuitenkin siitä jännittämisen tunteesta, ennen esiintymistä. Kun pääsen lavalle niin sitä mahtavaa tunnetta ei voi sanoin kuvailla, esiintyminen on ihanaa ! Annetaan itsestä aivan kaikki ja on tärkeää, että yleisö näkee, että sä viihdyt lavalla. Yleensä jännityksen ansiosta esitykset menee vielä paremmin. Parasta on uppoutua tanssikappaleeseen ja vetää koreografian rooli/tunne täysillä.

IMG_5538
IMG_4635 IMG_4885
IMG_4653 IMG_5516 IMG_4871 IMG_3622 IMG_4883 IMG_4904 IMG_3623 IMG_4972
IMG_4640 IMG_3590 IMG_3607 IMG_3641 IMG_4848Meidän tämänhetkinen toinen lämmittelytanssi :) Pitäisi useamminkin kuvata näitä tansseja. Yritin etsiä Kouvolan tanssikoulun videoita, mutta ne oli jostain syystä poistettu ! Olisin halunnut näyttää teille street/hip hop tanssejakin.

Löytyykö täältä muitakin tanssia rakastavia lukijoita tai bloggaajia ?
yexelm9d2q7apehar9djkxg4bgcduiqoc0-gnoyvqxywlpftzv59nmemanvbgmxm_u_9rhopdy4marzbe1mct8

30 comments:

 1. Anonymous10/14/2013

  Moi! Oon nähny sadat kerrat sun tanssivan ja oon iteki tanssinu välillä samoilla tunneilla, oot hyvä tanssimaan, mut mun mielestä
  puhut vähän ylimielisesti, kun puhut noista ryhmistä joihin oot siirtyny "tosta noin vaan".... ihanaa että rakastat tanssii ja jaksat hehkuttaa sitä täällä, mutta mun mielestä luulet vähän liikoja ittestäs.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka ! :) Mietin itsekkin että toivottavasti tuosta ei saa sellaista kuvaa, että luulisin liikoja itsestäni. Kirjoitin kuitenkin vain sen mitä silloin ajattelin ja miten se pomppiminen ryhmien välillä oikeasti tapahtui. Se nouseminen ryhmissä kävi todella nopeasti ! Kirjoitin kyllä myös moneen otteeseen, että haluan oppia uutta, koska mulla on älyttömästi vielä opittavaa. Mutta en sitten voi sille mitään, jos siitä saa ylimielisen kuvan, että kirjoitin tänne miten siirryin ryhmästä toiseen :/ Ja harmi, että sanot mun puolesta mitä luulen itsestäni vain tuon perusteella.

   Delete
 2. Anonymous10/14/2013

  Osaaks sie sanoo, pystyykö kouvolassa harrastamaan voguee? (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole aivan varma voiko tällä hetkellä. Studio dance pitillä oli kyllä kerran voguing kurssi :-)

   Delete
 3. Täällä huutelee yks tanssinrakastaja! Oon alottanut tanssiharratuksen 3-vuotiaana ja kokeillut lähes kaikkia tanssimuotoja, joita täällä pikkukaupungissa voi kokeilla. Toiset tulivat jäädäkseen ja toiset olivat vain parin vuoden juttuja. Tän tekstin luettuani (ja etenkin tuon videon katsottuani) tuli mieletön kaipuu takaisin tanssisaliin.. :/ Loukkasin nimittäin jalkani reilu kuukausi sitten ja ainakaan tämän vuoden puolella hypyt, loikat, nopeat kyykistymiset ja muut ei tule kuuloonkaan, jotka ovat hyvin keskeisenä osana showjazzissa, jota siis harrastan. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa! :)
  PS. Kiva kun tässä postauksessa oli paljon kuvia! :)

  http://neverontime1.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tykkäsit tästä postauksesta :-)! hei tosi pikaisia paranemisia sulle ja toivottavasti pääset pian tanssinpariin takaisin !

   Delete
 4. oot niin upee ja niin sulonen<3 mahtavia kuvia ja tekstit kertoo niin paljon. ja toi video loppuun oli ihan huippu :)!
  Mä en oo koskaan harrastanut tanssia, mutta oon aina kovasti halunnut mutta en vaan ole saanut aikaiseksi aloittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi kiitos kiitos <3 :-) Pitää laittaa useamminkin noita videoita ! Kannattaa käydä tutustumassa tanssitunneilla, oon varma jos käyt kokeilemassa niin jäät koukkuun ;)

   Delete
 5. tosi hyvin tanssit! :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous10/14/2013

  hhaha oot söpö tos videos ku lähet sillee uuestaa tos lopus :') +tosi kiva postaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :-)! heh mie luulin et käytäis kaks kertaa putkeen se kun yleensä tehtiin niin ! :D

   Delete
 7. Anonymous10/14/2013

  herranjumala oot pienikokone!!! minkä pitune oot?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ompas järkyttyneen kuuloinen kommentti :-D Mutta noin 145..

   Delete
 8. Anonymous10/14/2013

  ihana kun erottaa sut tuolta niin hyvin vaikka pienin oletkin mutta vedät sitäkin isommin:3 kuka kuvas nuo kuvat ja videon :)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitti :')! Meidän opettaja Riksu kuvasi nää kaikki missä miekin näyn !

   Delete
 9. Anonymous10/14/2013

  iiihana postaus! itekki oon studio dance pitillä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihiii voi kiitos :-)! Oikun kiva juttu !

   Delete
 10. Hirrrrrmu ikävä tanssimaan, erityisesti Riksun tunneille! Muutin kesällä pois Kouvolasta, enkä oo uudelta kotipaikkakunnalta vielä löytänyt mielenkiintosta ja tarpeeksi edullista tanssikoulua. :( Mutta onneks on sentään zumba ja body jam! :)

  Tanssiminen on kyllä ihanaa, mulla tulee aina välillä kylmät väreet ihan vaan siks ku se on niin kivaa ja siistiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ihan samat fiilikset ! Tanssi on niin ihanaa ja mielenkiintoista :) Ja kiva kun siekin oot löytäny jamin ja zumban, saat vähän hellitettyä tanssin vieroitusoireita ;D Toivottavasti löydät kivan tanssikoulun !

   Delete
 11. Anonymous10/15/2013

  Ihana postatus :) itekki tanssin studio dance pitil:) muutenki sun blogi on ihana,oon myös nähny esityksiä missä tanssi just kouvolan tanssikoulul ja pakko sanoo et tanssit ihan sairaan hyvin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vooooi kiitti hirmusesti :-)! Studio dance pit on paras ;D

   Delete
 12. Anonymous10/15/2013

  toi kuva jossa teette grand pliétä ni sun tekniikka on pieles, eli teet sen väärin tollee perse pystys:/ katoppa vaikka tota musta paitast jolla on silmälasit tos sun takana ni hän tekee sen ihan oikein! En ite ois laittanu kuvaa missä teen liikkeen teknisesti väärin mut kaikki tavallaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeps nään sen nyt itsekkii :) Toi tanssityyli on mulle tosi haastavaa ja ihan uutta, tossa ensimmäistä kertaa tein totakin liikettä :)

   Delete
 13. Anonymous10/16/2013

  Onko pituutesi ollut jotenkin haitaksi (tai jopa hyödyksi) ryhmissä tanssimisessa? Pistät kuitenkin aika pahasti joka porukasta silmään, niin luulisi että se on koreografisesti aika rajoittava tekijä. :o Liikkeetkin näyttävät ihan erilaisilta kun kädet heiluu monta kymmentä senttiä alempana kuin vieruskaverilla. Joudutko esim joissakin alaspäin menevissä liikkeissä menemään verrattain vähemmän alas kuin muut, että näyttäisitte olevan tasaisempi ryhmä? Pääsetkö aina eturiviin pituuden takia? :P Ainakin noissa kuvissa olit lähes poikkeuksetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole nähnyt siitä mitää hyötyä tai haittaakaan ! Esityksissä laitetaan aika paljon tason mukaan eteen ihmisiä. Tanssitunneilla mun vakkaripaikka on aina tuossa edessä, koska tosiaan en takana näkisikään ja edessä oppii helpoiten :) Opettaja ei kerro meille tietenkään oppitunneilla paikkoja missä ollaan. En ainakaan tähän asti ole kuullut, että olisin aina edessä pituuteni takia. Olen ollut monta kertaa myös muillakin riveillä esityksissä tottakai :) Ei tunneilla katota ihmisiä ulkonäön perusteella.

   Delete
 14. Anonymous10/16/2013

  Paljon sun ryhmässä on poikia? :)

  ReplyDelete
 15. osaisimpa mäki tanssia....... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mut sulla on sitten muita taitoja, esim ratsastus !!:)

   Delete

Hyvä lukija, en julkaise blogissani asiattomia tai liian loukkaavia kommentteja. Tämän myötä kaikkien on mukavampi vierailla blogissa, kiitos :)