10/7/14

MY SKIN

Mun blogin luetuimpia ja tekstejä on parin vuoden takainen akne-postaus. Sen jälkeen monesti on tultu kyselemään voisinko vielä kirjoittaa, kuinka siitä selvisin ja olen lupaillu näyttää vielä pahempia kuvia. Älkää lukeko jos alkaa etomaan huononnäköinen iho, lisäksi kerron aika tarkasti tilanteista, niin varoitan jo etukäteen vähän henkilökohtaisemmasta tekstistä... "Eihän toi nyt niin paha ole"-kommenttia laittavat voi miettiä miltä mahtaa tuntua, kun iho on pitkään ollut hyvässä kunnossa ja yhtäkkiä sä et uskalla lähteä kotoonta edes kouluun ilman kamalaa stressiä. Se mun naaman tilanne yksinkertaisesti vain riistäytyi käsistä ja mun itsetunto koki kovan alamäen. Mä kerron nyt teille tarkemmin tuosta mun tilanteesta ja nyt jälkeen päin siitä on paljon helpompi puhua kokemuksena. 

IMG_0064 IMG_0826 IMG_5467

Kaikki alkoi 2011 marraskuun tietämillä pienellä stressillä jolloin mä sain jo muutamia pahempia epäpuhtauksia naamaan. Mulle stressi aiheuttaa pakonomaisia juttuja kuten, kynsien repimisen. No tässä tilanteessa kaikki näkyi mun naamassa. Tilanne paheni ja tilannetta ei helpottanut, että parisuhdekin oli vähän vaakalaudalla tuona talvena, johtuen erinäisistä syistä. Lisäksi mun sormessa oli kynsivallin tulehdus ja se lähti kokonaan irti, joten voi olla että naama sai siitä jotain bakteereita. Mun melkein koko naama oli tulehtunut. Joka kerta, kun pääsin kotiin mä revin pakonomaisesti ruvet auki (siitä seurasi aina verta ja paperien tuputtelua) ja naamaa kuumotti koko ajan. Tottakai ne bakteerit vaan levisivät, koska mä en pystynyt jättämään naamaani rauhaan. Mä jotenkin luulin, että se auttaisi finnejä lähtemään. En pystynyt antaa niiden vain olla, koska ne näytti ihan kamalilta.  Meni kolme kuukautta ja tilanne meni vain huonompaan suuntaan.

IMG_2245 IMG_8552 
Mua nolotti. Häpesin kulkea kadulla ja ystäviä nähdessä kerroin ensimmäiseksi miksi näytän tältä. En mä tiedä katsoiko oikeasti kukaan niin pahasti mun naamaa, kuin mitä itse sen näin. Yhessä vaiheessa mun poskissa oli sen verran pahat vekit, että jouduin valehtelemaan niistä kysyville, että olen törmännyt kaapin kulmaan. Enhän voinut sanoa, että olen repinyt ne sen verran monta kertaa, että ne ovat pahentuneet. Alkoi meikkikierre. Pistin joka päivä naamaan vähintään 5 kertaa uudet pakkelit, koska halusin peittää edes ne pienimmät jäljet, mulla oli aina paksu kerros meikkivoidetta ja puuteria tuputtelin koko ajan. Näytin varmasti entistä kamalemmalta. Voin sanoa, että jos olisin pitänyt ihon puhtaana, olisi se voinu auttaa edes vähän... En siis myöskään tajunnut ottaa yhtäkään kuvaa ihosta ilman meikkiä. :(

IMG_9030 IMG_5857 IMG_0333 
Kaikki kotikonstit oli kokeiltu, eikä mikään tuntunu auttavan. Apteekkien naamarasvat tuntui olevan humpuukia ja mun iho vain ärtyi niistä. Menin yksityiselle iholääkärille. Mulle todettiin ahdistuneisuutta, no, ei ihme. Ja todettiin myös, että mun iho on yliherkkä. Eli jos raapasin mun naamaa, jäi siitä jälki helposti ja punoitus.

Sain reseptilääkkeet. Vahvat antibiootit, histamiinia, ja kahta eri voidetta. Lisäksi kävin vaihtamassa mun e-pillerit sopiviksi iholle. Ensimmäisinä kuukausina en huomannut muuta kuin, että naaman iho kuoriutui aivan koko ajan, se oli tosi noloa olla töissä, kun ihoa irtoili. Vaihdoin voiteet vahvoihin (Avitcid ja fucidin) ja ne viimein alkoi kuivattaa mun ihoa. Tässä vaiheessa mun iho oli hyvin, hyvin ohut ja näin ollen punastuminen ja kaikki reaktiot näkyi hyvin pahasti! Itkin monena iltana, että miksi juuri minä, tuntui pahalta.

Kuinka ollakkaan lääkkeistä näytti olevan jotain hyötyä, huhtikuussa mun iho alkoi mennä hieman parempaan suuntaan. Olin niin onnellinen, että tajusin silloin mennä lääkärille.  Epäpuhtaudet alkoi kuivua ja olin syönyt 4 kuukautta antibiootteja. Se oli aika hirveetä olla niin pitkään kuurilla. Oli aika lopettaa antibiootit, en enää halunnu syödä niitä ja naama oli rauhoittunut aika hyvin. Olin myös oppinut hillitsemään mun naamaan koskemista.

IMG_9255 
Heinäkuun loppu 2012. Arpia.. arpia kaikkialla. Mitä mä teen, jos mun naama jää kuoppaiseksi koko iäksi? En enää syönyt antibiootteja, mutta edelleen mun herkästä ihosta johtuen jatkaisin vuoden histamiinin syömistä. Aloin käyttämään ACO:n puhdistustuotteita ja mun iho tykkäsikin niistä.

IMG_5285 IMG_5964 
Mun naama alkoi näyttämään hieman normaalilta. Olin tosi onnellinen ja ylpeä, että selviydyin tähän asti :) Jostain syystä arvetkin alkoi hälvenemään, jes mikä fiilis. Kunnes...Syksyn lopulla mun leuka puhkesi täyteen epäpuhtauksia ja lisäksi mun leuan iho halkesi hyvin pahasti. Tuntui tosi pahalta, koska pelkäsin, että kaikki alkaisi taas alusta. Mitä jos jäisin kierteeseen?
Onneksi ei mennyt montaa kuukautta, kun sain hoidettua voiteiden avulla mun leuan kuntoon, ihmeen kaupalla!

Oli taas talvi. Musta puhkui itsevarmuus, mä selvisin, SELVISIN. Mä tunsin suurta kiitollisuutta, että mun iho näytti terveeltä. Miten voi olla mahdollista, että mulla ei näkynyt enää arpia? Vastahan mun naama oli täynnä pahoja jälkiä. Ihme oli tapahtunut :) Mä kerroin innoissani monelle ystävälle, kuinka kiitollinen olin mun parantuneesta ihosta. Alempana kuva saman 2012 vuoden joulukuulta jolloin mun iho näytti jo tosi hyvältä. Kuvat otin vanhasta postauksesta.

8327448986_c900ca168d_z 

Näin siinä sitten kävi. Mä oon myös tosi tyytyväinen pillereiden vaihtoon, se oli suurena osana mun ihon parantumisessa. Aknen jälkeen naama on pysynyt tosi hyvässä kunnossa. Välillä ilmestyy 1-3 jälkeä, mutta niissä ei mene kauaa, kun ne jo kuivuu pois. Lisäksi oon oppinu, että puhtaus on kaiken A ja O. Mä EN käytä enää meikkivoidetta koko naamalla, sain jonkinlaiset traumat, en vaan pysty... En todellakaan tuomitse niitä ketkä silleen tekee, mutta mä oon nykyään niin onnellinen, että voin tosiaan pitää ihoni raikkaana ja käyttää vähemmän meikkiä. 

Tottakai pelottaa usein yhdenkin finnin(kamalin sana ikinä) tullessa, että mitä jos se rumba taas puhkeaa, mutta niin ei ole enää käynyt. Nykyään huomaan arvet ainoastaan urheillessa tai punastuessa ja se kyllä ärsyttää, että mun naama menee punaiseksi hyvin herkästi. Yksi ystävä kysyikin kerran, että "herranjumala Ira mitä sun iholle tapahtuu?", kun arvet tuli yhtäkkiä näkyviin treeneissä. No, mutta sille ei voi mitään :)

IMG_4598 IMG_6107

Miten hoidan ihoni nykyään? Paras hoito mun iholle on aamuin illoin naaman pesu ja sen jälkeen naamarasvan laitto. Lisäksi kuorin ihoa silloin, kun muistan. Ei sen kummallisempaa, mitä vähemmän rasitetta, sen parempi. Meikeissä suosin valokynää ja heleyttäviä mineraalipuutereita. 

Tällä hetkellä parhaaksi todetut naamatuotteet ovat Neutrogenan greipille tuoksuva kuorinta/päivittäinen puhdistusaine. Jättää naamalle puhtaan, pehmeän ja raikkaan olon. Välillä laitan myös Lumenen bright now vitamin c virkistävän naamion jonka jälkeen iholla on myös pehmeä ja kosteutettu olo. Tärkeimpänä toimii Lumenen bright now vitamin c heleyttävä päivävoide, jota laitan aamuin ja illoin pesun jälkeen. Tätä tuotetta oon käyttänyt nyt vuoden ajan ja mun iholla on hyvä kosteutettu ja joustava olo :) Voide on myös vähän heleyttävä. 

IMG_0115
IMG_7427 IMG_8823

Siinäpä oli tarina mun ihosta, huh ihana päästä purkamaan ajatuksia. Tiedän, että maailmassa on pahempiakin tapauksia ja miljoona kertaa pahempia ihoja, mutta suhteutettuna mitkä asiat sitten muka olisi pahoja, jos aina löytyy pahempia tapauksia? Tää oli mun oma näkemys, musta se ei ollut todellakaan kivaa aikaa ja se aiheutti mun elämälle paljon pahaa... Halusin vain antaa esimerkin ja kertoa, että akne ei välttämättä ole pysyvää. Mun tilanteessa se melkein, kuin puhdisti mun ihon.

2014-10-002 
Pakko vielä sanoa, että mä en nykyään edes huomaa niin paljoa, jos jollain on huonompi iho. Se ei myöskään tarkoita sitä, että se ihminen olisi huono. Jokainen ihminen on oikeasti hyvä juuri näin :) Tsemppiä jokaiselle ihon kanssa kamppaileville, tiedän, että se on raskasta. Mahtavaa, jos joku pystyy ottamaan sen rennommin, kuin mie!

Apua, nyt on aika painaa julkaisunappia. Toivottavasti jaksoitte lukea ja vaikka en hyvä kirjoittaja olekkaan, niin toivottavasti tuota oli sujuvaa lukea:) Onko teillä samanlaisia kokemuksia tai pahempia? Kysykää, kertokaa omia juttuja ja mitä tahansa! 

Never stop smiling :)

69 comments:

 1. Anonymous10/07/2014

  Mites noi sun hiukset, miten oot saanu kasvatettua ne noin pitkiksi:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha aika hyvä huomio, välillä itsekin ihmettelen... :D Siin vois olla hyvä postauksen aihe, koska nää on hujahtanu aika nopeasti pitkiksi!

   Delete
 2. Anonymous10/07/2014

  Mä muistan kun sun iho oli huonossa kunnossa ja sun blogista yhessä vaiheessa selasin kaikki postaukset läpi ja mietin hiljaa mielessäni et miten teit sen et näytät noin hyvältä nykyään! Terveisin. Vanha ylä-asteen rinnakkaisluokkalainen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että.... Kiitos kovasti ja näin siinä onneksi kävi :)

   Delete
 3. Huikee mimmi <3 susta saa olla ylpeä kun uskallat avata omii tunteita tost kaikesta mitä oot käyny läpi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana nea! <3 kiitos noista sanoista. Tää vaati vähän rohkeutta avautua nettiin, mutta nyt on kyllä hyvä fiilis ja toivottavasti autan tällä muitakin samassa tilanteessa olevia :)

   Delete
 4. Muutitko ruokavalioos mitenkään? :o Jotkut sanoo, että maito- ja viljatuotteiden poisjättäminen auttais aknen kanssa taisteluun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tainnu muuttaa muuten, kuin syömällä enemmän vitamiineja. Nykyään kun ruokavaliot on enemmän pinnalla niin varmasti samankaltaisessa tilanteessa yrittäisin hakea apua tietynlaisesta ruoastakin :)

   Delete
 5. Tää postaus jotenki kolahti muhun, ku oon ite paininu 13 v saakka kauheen aknen kanssa, joka nyt viime syksynä saatiin kuriil, keväällä se oli lopullisesti aika hyvässä kunnossa. Mulla alko 6 lk tulla vähän finnejä, 6-7 lk välisenä kesänä mun naama suorastaan räjähti, ja mulla oli otsa ja koko naaman t-alue täynnä punaisia ja kauheita finnejä. Se laski mun itsetuntoo ihan sairaasti, muistan ku kaikilla muilla kavereilla oli hyvä iho yms, ja mulla oli järkyttävä akne joka koko ajan vaa paheni. Kokeilin kaikki marketti tuotteet ja apteekkituotteet läpi, mut mikään ei auttanu. Kokeilin kanssa body shopin ja yves rocherin mömmöt ja aineet läpi, mut ne autto ihan hetkellisesti. Lopulta menin 7 lk ihotauti lääkärille yksityiselle. Eka määrättiin vaan kuivattaa voidetta, pari kk sen jälkeen alko tetralysal- antibiootit joita söin 9 lk kevääseen saakka. Ne autto vaan vähän, ja lopulta vuos sit alku syksystä sain roaccatuan kuurin, jota on nyt menossa vika 2 kk annos. Muistan ku aamulla koulu alko 8, kouluun piti lähteä pyöräilemään 7.45. Heräsin 6.15 meikkaamaan, tungin ihan järkyttävät määrät meikkivoidetta, peitepuikkoa, puuteria, valokynää yms, jos se peittäis ees vähän. En suostunu ikinä valokuviin ja mua inhotti mun iho ja häpesin sitä, varsinkin ku akne levis rintaan ja selkään. Lähes koko 8 ja 9 lk kuljin joko korkeakauluksisessa neuleessa/hupparissa tai kaulahuivi kaulassa. Suunilleen joka tunnin välissä oli pakko käydä lisäämässä 5 kg puuteria naamaan. En uskaltanut mennä töihin aamuvuoroon ilman meikkiä, ihan sama vaikka oli sunnuntai aamu ja vuoro alkoi 7, kyllä sielä vuodeosastolla joku mummeli varmasti olis kattonu pahasti jos tuun hoitamaan aknenaamallani. Nyt mulla on enää lähinnä otsassa muutamia punasia finniarpia, sekä leuassa. Mulla on kans kauhea kammo laittaa koko naamaan meikkivoidetta, ja laitankin vaan lähinnä otsaan, nenään ja leukaan pikkusen cc voidetta peittämään punasuuden. Muuten käytän silmänalusiin valokynää ja irtopuuteria naamaan, nykyään tosi harvoin joudun puuteroimaan naamaa päivällä, Ja uskallan mennä töihin ja kouluun ilman meikkiä, enkä kuole siihen. Tiiän siis hyvin miltä susta tuntuu, ja oon jotain vanhoja kuvia kattonu, ku pakkeleiden alta näkyy akne ja muistan ku monena iltana itkin mun ihoa. Samalla nous itsetunto kun iho parani, ja nyt on ihanaa kun aamulla ei mee aknen peittämiseen reilua tuntia, vaan ko naaman meikkaukseen 10 min. Tsemppiä vielä ja ihanan rohkea tää sun postaus ! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsi, ihan mahtavaa tällänen vertaistuki. Sullakin on ollu kovat kamppailut, ja vielä kovemmat. Ikävä varmaan huomata aknen paluu. Tuo meikkihässäkkä ja muut kuulostaa sairaan tutulta, se ei ollu mustakaan yhtään kivaa, mutta sekin oli pakonomaista että saisi edes puolet naaman pienemmistä jäljistä peitettyä. Mulla oli vielä paha kun pidin blogia tona aikana. Meni n. Tunti saada muokattua kuvat postauksiin, se oli kova kolaus... Pidä toi sun nykynen asenne ja voimia myös kamppailuihin joita ei toivottavasti enää tule:) kiitos tarinasta <3

   Delete
 6. Jännää että oon lukenut sun blogia kuitenkin jo aika kauan ja just myös noina "huonompia" aikoina ja nyt vasta huomaan kuinka huonossa kunnossa sun iho on ollu kun on todiste mihin verrata!! Että en mä oo ainakaan sillon ajatellut sun naamasta yhtään mitään pahaa :) Samoin mun veljen kanssa.. sillä oli pienempänä tosi paha akne enkä ees tajunnut sitä sillon, paitsi kun kattoo vanhoja kuvia ja ihoa nyt niin sen huomaa :D Ihana olet =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ihme ettet ole huomannut, koska tuona pahimpana aikana mä muokkasin kaikkien kuvien ihon :( Se oli silloin niin kova isku... Ei siitä tiennyt kun tietysti ystävät jotka näki mua! Mut totta puhut että kuvia verratessa sen huomaa kyllä paremmin... Kiitos enna :-)

   Delete
 7. Rohkea postaus, arvostan! :)

  ReplyDelete
 8. Anonymous10/07/2014

  Ihana rakas!! Oot niiin rohkee ku pystyt kertomaa tästä♡♡ mä en koskaa pitäny sua mitenkää erilaiseen ton takia (minkä sä varmaa jo tiiätki) !! - saijulimaijuliii

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi muru, kyllähän mä sen jo tiesin mutta ihana että tulit kommentoimaan :') <3

   Delete
 9. Anonymous10/07/2014

  tiiätkö miksi iida ei enää bloggaa? :( harmittaa koska my world oli ehkä lempparein blogi ikinä<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskoisin että sillä ei ole paljoa aikaa tai kiinostusta tällä hetkellä! Mutta mistä tietää, että jos se vielä palais :)

   Delete
 10. Anonymous10/07/2014

  Hei,ihan huikeeta kun uskalsit kertoa asiasta ja sun iho on upea nykyisin (ihan kadehdin)! Miulla ei oo varsinaisesti mitään aknea mutta finnejä on koko ajan koska stressaan kovasti.. ja tää siun juttus sai oikeesti ajattelemaan sitä etten enää valita jos naamassa nyt pari näppylää on siellä täällä. Itselleni kauhein muisto vaan on se kun luokan pojat huomautti heti jos vaikka nenässä on pieni finni,ja tällanen pieni tapauskin romahdutti miun itsetuntoa. Joten oikeesti hienoa että jaksoit kuitenkin! Tässä olisikin koulukuvaus tulossa ja kauhea finni joka vain pahenee kun mietin sitä koko ajan tai siltä se tuntuu :D ja vielä pakko sanoa et itse käytän perus rasvaa mikä on tarkotettu koko vartalolle ja sitä saa ihan apteekista (ceralan) ja se on mulle ollu toimivin. Itselläni myös ihan tajuttoman herkkä iho, ei tulisi kuulonkaan käyttää mitään hajullisia rasvoja tai kasvovesiä.. Hyvää syksyä siulle! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana jos sais tsemiä mun tekstistä ja kuvista :) Yritä olla stressaamatta turhia ja antaa näppylöiden olla omassa rauhassa, jos niitä on vain pari :) Uskon, että se yksi finni ei sun kauniita koulukuvia pilaa <3 Mun yksissä koulukuvissa on juuri nuo leuan halkeamat ja ei ne niissä pienissä kuvissa paljoa edes näkynyt, joten no stress honey! Munkin luokkalaiset pojat tuijotteli naamaani ja kyseli miksi tuo ja tuo finni näyttää tuolta... Nolotti :( Yritin kuitenkin olla välittämättä ja käskin tukkimaan turpansa :D Mahtavaa syksyä myös sulle <3

   Delete
 11. Anonymous10/07/2014

  Minkä merkkisiä e pillereitä sä nykyään syöt kun sanoit että vaihdoit ne iholle sopiviksi? Mä oon itsekin miettinyt pillereiden vaihtoa.. mulla ei oo super huono iho mutta ei mikään hyväkään :D Sulla on kyllä tosi terveen näköinen iho nyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Diane novasta halvempaa versiota Cypretyliä :) Ne on toimineet tosi hyvin muutenkin kuin ihon kannalta! Ja kannattaa ihmeessä kysyä jos iho vaivaa, saatat jopa saada lääkärin määräämänä pillerit niinkuin mä saan nykyään niin tulee tosi halvaksi.. :D

   Delete
  2. Anonymous10/10/2014

   Hei Ira!

   Minun on aivan pakko kommentoida tähän. Söin itse Cypretyliä noin 3,5 vuotta, resepti määrättiin minulle Kouvolassa, kun silloin vielä siellä asuin. En hankkinut ihoni vuoksi pillereitä, vaan jonkin muun takia. Noh, mutta kuitenkin ihoni parantui huomattavasti, eikä finnejä ollut useampaan vuoteen kuin yksittäisiä. Itse luulin lievän akneni katoamisen johtuvan murrosiän päättymisestä, mutta Cypretylien ansiotahan se oli.

   Noh, vuosi sitten menin uusimaan reseptiäni Tampereella, kun kerta olin tänne muuttanut. Täällä minulle suositeltiin vakavaan sävyyn, että vaihtaisin toiseen, vähähormonisempaan pillerimerkkiin, sillä Cypretyliä ja vastaavia ei kuulemma uusimman tutkimustiedon mukaan suositella käytettävän puolta vuotta pidempään, sillä on suhteessa suuri riski, että ne vahingoittavat maksaa.

   Ihmettelin, miksei mulle oltu Kouvolassa (tai siis Kuusaan puolella) sanottu ikinä, että minun pitäisi vaihtaa merkkiä. Minulle sanottiin jopa, että voisin syödä näitä jopa perheenlisäykseen saakka (meikäläisen tapauksessa siis moooonta vuotta vielä, olen '94 myös enkä lapsia halua vielä vuosiin). Tampereella mulle sanottiin, että tänne saapuu uusin tieto näistä ehkäisyasioista ensimmäisten joukossa ja näitä tutkitaan hyvin paljon. En nyt osaa tarkemmin kertoa mitä hän sanoi, sillä tuosta on tosiaan vuosi aikaa.

   Vaihdoin siis vajaa vuosi sitten "miedompaan" pillerimerkkiin, ja iho-ongelmat ovat taas alkaneet nostaa päätään. Ei tilanne ole yhtä paha kuin yläasteella, mutta vituttaahan se nyt parikymppisenä tunkea naama täyteen finnitököttejä ja olla meikkaamatta kasvoja, jotta ongelma ei pahentuisi... Mutta en tahdo kuitenkaan riskeerata terveyttäni hyvän ihon tähden.

   Tulipas kilometrikommentti! Tarkoitukseni ei ollut pelotella tai kehottaa vaihtamaan toisiin pillereihin, mutta halusin kertoa mitä lääkäri ja hoitaja ovat mulle täällä päin sanoneet. Hyvää syksyä, iloista mieltä ja paljon good skin day -päiviä!

   Delete
  3. Okei! Kiitos tiedosta. Vähän kyllä mietityttää, koska nää on ollu mulle ihan täydelliset nää pillerit! Lisäksi, pelottaa, että akne palaa, jos lopetan. Pitää ehkä jutella seuraavalla käynnillä tosta asiasta.

   Hyvää syksyä ja parempia naama-päiviä myös sinulle :) <3 Toivottavasti ei ainakaan kamalasti pahentunut sun iho, vaikka terveys on tärkeintä tottakai!

   Delete
 12. Hei, sä oot todella kaunis, vaikka sinulla on ollut aknea. Minäkin viime syksynä kärsin aika lievästä aknesta, jonka takia jouduin syömään lääkkeitä. Tällä hetkellä minulla on paljon parempi iho ja yritän aina itseäni muistuttaa että ei kannata stressata.

  http://elamaaonihanaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kuin myös <3 :) Hyvä, että sulla on parempaan päin ja lääkkeet tepsivät. Kyllä se siitä :)!!

   Delete
 13. Anonymous10/07/2014

  Wau, ihailen sua kun oot niin rohkee ja pystyt kertomaan tosta!!:) Itellä on oikeestaan melkein aina ollu ihan suht hyvä iho, mut tästä postauksesta oli ihan varmasti apua monelle tytölle (miksei pojallekkin) ketkä kamppailee aknen kanssa. Ja mun mielestä oot tosi kaunis noissakin kuvissa missä sulla on akne!:) tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihan mahottoman kivasta kommentista <3 :'> Arvostan! Minä toivon myös asian olevan noin, että tästä olisi apua :)

   Delete
 14. Anonymous10/07/2014

  Voi ihana ira<3 Mulla on vähän samanlaisia kokemuksia, oon jopa lintsannut koulusta koska näytin omasta mielestä niin kamalalta. Musta ei myöskään löydy yhtä ainuttakaan kuvaa tuolta ajalta, ei siis edes muokattuja. Akne voi todellakin alentaa itsetunnon ihan pohjamutiin, enkä usko että tätä asiaa ymmärtää monikaan semmoinen ihminen, kellä on aina ollut täydellisen sileä iho. Tällä hetkellä sun ihohan on ihan mielettömässä kunnossa ja kaunis olet mun mielestä ollut aina!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista! <3 Ikävä kuulla tollasta, mutta onhan se totta että oma terveys, ulkonäkö ja iho on oikeasti tärkeää jokaiselle. Muakin nolotti kamalasti olla koulussa kun ihoa muutenkin kuumotti... Hyvä kuitenkin jos pääsit siitä pois :) Ihanaa syksyä sulle!

   Delete
 15. Anonymous10/07/2014

  Voitko laittaa linkkiä kuvaan tohon lumenen naamanpesu aineeseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä lisään huomenna tähän postaukseen kuvat mun naamanpesuaineista mitä käytän nyt!:) Saan katos vähän valosammalla otettua ne...:)

   Delete
  2. Anonymous10/08/2014

   koska laitat :)

   Delete
  3. Voi anteeksi :( kun pääsin töistä oli hyvin harmaa ja sumuisa sää. Laitan huomen aamulla ne kuvat... Im really sorry!!

   Delete
 16. Oot kyllä ihan uskomaton! Huhhui!! :)<3

  ReplyDelete
 17. Anonymous10/07/2014

  Ihana oli lukea tätä postausta! Itelläni vähä samaa vikaa ja vielä muutamia finnejä tulee aina sinne ja tänne, ja arpiakin on jääny muutaman vuoden takaata, mutta paranemaan päin! Ja tää postaus anto itelleniki huomattavasti toivoa että joskus oma ihokin voi olla yhtä upea kun sulla nykyään! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukava kuulla että paranemaan päin ja että tää rohkaisi sua! :) tsemii jatkossa ja yritetään yhdessä muistaa ettei ne muutamat epäpuhtaudet oikeasti maailmaa kaada. Mun naama on aika pahannäköinen kun kaikki arvet tulee näkyviin, mutta en enää sitä häpeä!:)

   Delete
 18. Anonymous10/07/2014

  Hei mitä puuteria sä käytät tällä hetkellä? Näyttää nii ihanan kevyelle meikille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pure* heleyttävää mineraalipuuteria :) Mä tykkään enemmän mineraalipuutereista, kuin niistä tavallisista mattaisista.

   Delete
  2. Anonymous10/09/2014

   Äh, anteeksi kauheasti mutta en aivan tainnut ymmärtää mistä puuterista nyt siis on kyse vaikka yritin googletellakin... Onko Pure siis se merkki? Mistä sitä saisi ostettua/tilattua? On niin kivan näköistä että olisi kiva itsekin testata :) kun en yhtään pidä ihan meikkivoiteista ja mitään hyvää korvaavaa tuotetta en ole vielä löytänyt...

   Delete
  3. Pure on merkki. Sain nää tilaajalahjana fit lehdestä ja siksi tilaankin sitä välillä uudestaan, että saisin nuo puren meikit. En itsekkään löydä googlettamalla mistä näitä löytyisi, yritän vielä selvittää koska tykkään tästä tosi paljon! Voin joki päivä tehdä mun arkimeikki postauksen mihin laitan kuvat noista pure* meikeistä :)

   Delete
 19. http://annieveliinaa.blogspot.fi/2012/10/jarkyttavat-ihokuvat-muutaman-vuoden.html siellä olisi oma kokemus aiheesta :) Aion vähän tarkemmin kyllä kirjoitella tässä kohta..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau.... Ihan mahtava toi sun muutos! En voi kuvitella miltä susta tuntui tolloin aluksi :( Sulla on ihan mahtavassa kunnossa iho nyt! Kiitos tästä linkkauksesta :-)

   Delete
 20. heii mitä voiteita tai rasvoja käytit kun sulla puhkes leuassa näppylät ? mulla on leuan alueella jonkin verran ..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytin lääkärin määräämiä avitcid ja fucidin voidetta.

   Delete
 21. Niin samaistua tähän tarinaan! välillä mietin että voiko syynä olla omaan huonoon ihoon et aloin käyttää silloisesta euroihme kaupasta saatuja meikkejä, kun puuteriakin vaan laitoin naamalle ilman mitään kosteusvoiteita ja jotenkin sen jälkeen kaikki alkoi.. Huono itsetunto, koulukiusaus. Apua hain myös ihotautilääkäriltä ja kosmetologilla tuli käytyä useita kertoja, sekä luovuin suklaasta. Aloin käyttämään enemmän kaikkia puhditusvoiteita ja meikkaamista paransin, sekä hammastahnaa laitoin finnien päälle! mikä tuntu tehoavan! oli todella outoja konsteja! Nykyään en käytä meikkiä laisinkaan ja ihon hoito on vain pesu aamuin ja illoin. Edelleen välillä tulee vähän epäpuhtauksia, mut siitä voi syyttää sitten vaikka stressiä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on jännä, että miten se yhtäkkiä vain puhkeaa. Eikä se iho tarvitse edes suurta tekijää niin se voi puhjeta... :( Kiva että oot löytänyt parannuskeinoja, hammastahnaa mä en muistaakseni kokeillut! :D Musta on ainakin ihana tunne kun voi olla kevyemmillä meikeillä nyt, säkin vissiin tykkäät... Mullakin tulee nykyään stressistä muutamia finnejä, mutta ne yleensä lähtee sitten itestään :)

   Delete
 22. Anonymous10/09/2014

  Ihan älyttömän hyvä ja havainnollistava postaus! Mulla on aina ollu ihan "baby face" ja en oo ite joutunu kokemaa tällästä (kiitos siitä). Mutta useat mun kaverit valittaa aina niitten huonosta ihosta ja finneistä naamassa, rinnassa ja selässä, ja vähättelen niitten ahistusta asiasta aina koska en vaan oo osannu aatella kuinka hallitseva asia huono iho voi olla! Tää sun tekstis joka oli tosi henkilökohtasen olonen sai mut paljon paremmin ymmärtämään aknesta kärsiviä ihmisiä ja jatkossa koitan ymmärtää paremmin kavereitani jotka häpeilee ja peittelee itseään ihonsa takia ja en ainakaan enää ikinä naura ihmiselle siitä että se "jaksaa valittaa jostain ihosta"... Toivottavasti sain nyt sanani muotoiltua oikein ettei ne loukkaa ketään/kuulosta kehuskelulta :) Oot tosi vahva ja onneksi oot päässy pahasta aknesta eroon! Kaunis olet aina ollut ihan ihon kunnosta riippumatta :>

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa saada tälleenkin vaikuttava kommentti!! Ei tälläisiä asioita voisi varmaan kuvitella ajattelevansa, ennenkuin itse kokee asian. Mutta koitin kertoa kokemuksen mun kannalta juuri niinkuin se oli. Tosi hyvä sun asenne.... tuntuu hyvältä saada tälläinen vaikutelma :) Kiitos vielä rohkaisevasta kommentista:) <3

   Delete
 23. Anonymous10/09/2014

  Tätä postausta mä oon oottanu! Oon ite kärsiny kans aknesta jo muutaman vuoden ja viime Heinäkuun lopulla poikaystävän tsemppaamana kävin yksityisellä ihotautilääkärillä. Tulihan sieltä sit 200 kapselia lääkkeitä ja rasvaa. Alotin muutama päivä sitten toisen puoliskon antibioooteista ja thank god iho näyttää paremmalta. Pelkään vaan että jää arvet :( tää postaus antoi toivoo mun kamppailun kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtava kuulla, että lääkkeet on alkanu auttamaan! Hyvä myös,että tajusit hakeutua lääkärille :) Toivotaan parasta, ettei jäisi pahoja jälkiä ja jos jää niin kyllä ne hälvenee ajan myötä. <3

   Delete
 24. Anonymous10/10/2014

  tosi rohkeeta kyllä kertoo tämmösestä kipeestä aiheesta. ihan mieletön muutos, viimisimpiä kuvia kun katselee niin ikänä uskois että on mitään aknea ollukkaan :o Kaunis ja nätti oot silti ollu aina! Itelläni ei oo aknee mut mul on vähitellen paheneva couperosa ja on kyl inhottavaa ku naamaa rupee kuumottaa tosi herkästi :( ehkä meen jonnee lasersysteemii jos rikastun joskus :D
  kiitti tästä postauksesta, ja pakko sanoo viel et aivan jäätävän upeat hiukset tossa vikas kuvas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tästä kommentista ja kiva jos tykkäsit postauksesta! :) Tuo naaman kuumotus ei ole todellakaan mistään kivoimmasta päästä. Se jäi mulle aknen jäljiltä ja naama voi helahtaa punaiseksi tosi useasti ja se ei helposti lähe pois...

   Delete
 25. Anonymous10/11/2014

  Ihanan rohkea postaus! Ja voit olla onnellinen siitä miten nuo arvet ovat parantuneet :) omalla kohdalla finnejä oli reilusti vähemmän mutta jokainen muistuttaa vielä menneestä. Toivotaan, että ihosi jatkaa samaan suuntaan! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sulle ja toivotaan, että sunkin arvet ajan myötä paranevat :) Onneksi kuitenkin se pahin on ohi :)!

   Delete
 26. Anonymous10/12/2014

  Rohkea postaus! Arvostan!
  Pakko kysyä.. kuinka pitkä olet? Näytät niin pikkuselta, ja kyllä itekin olen vain 152cm..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon :) Oon varmaan 143cm, en oikein tiedä kun en ole varmaan kolmeen vuoteen mitannut!

   Delete
  2. Anonymous10/13/2014

   Eikä! Arvasin että pieni oot niinku minäkin mutta noin pieni! Välillä on ahistanu olla näin pieni, ja joskus sen takia kiusattiinkin mutta nyt oon oppinu elämään asian kanssa! Välillä ongelmia tulee kun hieman liian vähän on senttejä. Miten oot itse kokenu tuon pituus asian?

   Delete
  3. heh juu pieni oon :) Ja on mua kiusattu tosi paljon, naurettu ja sanottu päin naamaakin. Mutta ei mua enää asia paljoa haittaa, koska sille ei voi mitään! Muutenkin oon ihan tyytyväinen itseeni juuri tälläisenä :) Tähän postaukseen kirjoittelin juttuja pituuteeni liittyen: http://irae-livethelifeyoulove.blogspot.fi/2014/04/itse-bloggaaja.html

   Delete
 27. Siis apua mä en ees muistanu, että sun iho olis ollu noin paha ;o Ei sitä sillon jotenki aatellu vissiin, mut ihan älytön muutos kyl ku nyt kattoo! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mm se oli kyllä aika paha... :| On täs paris vuodes tosi hyvä muutos tullu!! :)

   Delete
 28. Anonymous10/15/2014

  Vau mikä tarina! Oot suunnattoman kaunis ja rohkea:) Mulla on ollut myös paha akne (ei aivan nuin paha, vaikken kyllä osaa ihan sanoa koska tuolta ajalta ei ole yhtäkään kuvaa:/), se vihdoin pättyi pari vuotta sitten mutta arvet ovat vieläkin tallessa. Posket ovat täynnä pieniä punaisia täpliä ja T alue on aivan punainen ihan koko ajan. Tiedän ihmisiä joilla on vielä vanhuksenakin arvet tallessa, pelottaa että jääkö iho tälläiseksi koska aken loppumisesta on kuitenkin yli 2 vuotta.

  ReplyDelete
 29. Anonymous10/15/2014

  sun iho näyttää ihan mielettömän ihanalta nyt!:-)

  ReplyDelete
 30. Anonymous10/28/2014

  Mahtava tarina! Ja sä oot niin rohkea ja kaunis tyttö! :) Mulla on sellain kysymys.. et paljonko maksaa yksityisellä lääkäriasemalla käynti ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja kiva jos tykkäsit vähän erilaisesta postauksesta :) Muistaakseni se oli vähän yli 70 euroa kerta. Oli sen arvoista ja mulla kela korvasi :) varmana vaihtelee paikkakunnittain ja kauan olet vastaanotolla.

   Delete
 31. Anonymous11/01/2014

  onko sulla vinkkejä finnien hoitoon?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuolla tekstissä on monia konsteja. Pitää ihon raikkaana ja puhtaana, välttää naamaan koskemista (varsinkaan näppyihin), kokeilee erilaisia ihonhoitotuotteita iholle, aamun illoin pesu ja freesimpi meikki ei tuki niin paljon ihohuokosia :)

   Delete

Hyvä lukija, en julkaise blogissani asiattomia tai liian loukkaavia kommentteja. Tämän myötä kaikkien on mukavampi vierailla blogissa, kiitos :)