10/29/15

FAKTOJA

Huomaatteko mitä on tapahtunut? Mun blogi on vihdoin muuttunut IraMaria- nimiseksi ja osoite on myös helppo www.iramaria.fi. Mikäpä sen parempi ja itseään kuvaavampi nimi blogille olisi, kuin oma nimi :D Yritin googlettaa IraMariaa, mutta vielä hakukoneet ei tätä uutta osoitetta ole huomanneet. Mutta ehkä tän löytää myös googlesta helpommin, kun postausrytmi paranee. Blogin löytää edelleen Live the life you love- linkeistä ja nimellä, mutta se ohjautuu uuteen osoitteeseen. 

Mä olin ehkä pari vuotta jo miettinyt, että olisiko jo aika muuttaa osoitetta. Tuo pitkä laini oli hankala sanoa kaikille ja etenkin vanha osoite oli liian pitkä muistettavaksi. Tuo lause on mulle kuitenkin hyvin tärkeä vaikka siitä luovun. Ei ole väärää tai oikeaa elämäntapaa, vaan jokaisen käsissä on oma elämä ja sitä kuuluu rakastaa sekä elää haluamallansa tyylillä. Mä en muista mistä mä tuon nimen blogille keksin, halusin varmaan elämään liittyvän osuvan lauseen. Ja vaikka moni luulisi, että keksin sen Bob Marley:n kautta, niin en ollut koskaan aikaisemmin kuullut, että nuo lainit ovat tulleet häneltä... Se selvisi kyllä aika pian blogin perustamisen jälkeen. 

Mun pikkublogi täyttää jouluaattona 6 vuotta. Poistin muutaman ensimmäisen vuoden kuvat ja tekstit, koska ne oli niin epäammattimaisia ja sieltä löytyi myös materiaalia, mitä en halua kaikkien nähtäväksi. Kunnon teinitekstiä, häpeän. Oli miten oli, Live the life you love tulee pysymään mun matkassa loppuelämän tatuointi-muodossa. Pitää vielä tarkasti miettiä paikka, mutta jollain pienellä kaunokirjoituksella se tulisi ja saa ehkä jatkon: love the life you live.

Onko IraMaria teistä parempi? Entä mitä tykkäätte uudesta bannerista? Mulla menee vielä pitkä aika sisäistää nimen muutos. Varmaan tulen vahingossa käyttämään vanhaa nimeä :D

IraMaria:n kunniaksi päätin kertoa teille vähän oudompia tapoja ja asioita minusta !


IMG_1122

1. Niinä päivinä kun saan hikan, 
tulen saamaan sen noin 10 kertaa. Ärsyttävää, varsinkin töissä.

2. Olen aika pahasti reikäkammoinen... Miten sen nyt selittäisi. Tiiättekö kun on pyörinyt netissä juttuja tästä fobiasta, jolle ei oikein tiedetä nimeä, mutta se on monella. Mua alkaa pyörryttämään ja oksettamaan, jos näen pienellä tai isolla alueella paljon pieniä reikiä tai palloja. Vaikkapa ampiaiskenno, lähikuva hämähäkin silmistä, tai ihojuttuja tai esim. pannukakkua paistaessa siihen ilmestyy reikiä. Okei nyt mulle tuli tosi huono olo, joten en selitä tästä enempää!! Tää on kuitenkin kamala fobia, josta en pääse eroon. :(
3. Ajaessa autoa, tsekkaan toisten rekkareita ja autoja. Esim. Nissan Qashqai, Toyota Avensis, Peugeot 206... Yhdistelen mielessä noita auton merkkejä ja malleja :-D

4. Saan kylmiä väreitä, jos kosken kuivaan puupintaan. hyrrr

5. Mulla ei ole ollut ikinä reikiä hampaissa. Mutta sen sijaan mun hampaita on operoitu yli 10 vuotta. Multa on poistettu mm. 4 rautahammasta tuosta edestä, hiottu hampaita, käytin kolme vuotta telaketjuja ja erilaisia lankoja ja muotteja. Mun hampaat oli joskus ihan sikin sokin ja mua nolotti puraista toisten nähden vaikkapa omenasta, koska siihen jäi ruma hammaskaari. Nyt vaikka mun hampaat ei edelleenkään osu yhteen edestä, hampaani ovat liian pienet, hampaiden takana on tukirautalanka lopunelämäni ja purentakin on väärä, olen silti äärimmäisen onnellinen suorasta hammasrivistöstä. <3

2015-05-018

5. Asun 3. kerroksessa eikä talossa ole hissiä, joten kävelen portaita jopa 8 kertaa päivässä edestakaisin. Mulle on muodostunut pakkomielle tehdä pikku hyötyliikunta astumalla aina jokatoisen rappusen yli, saan samalla hyvät askelkyykyt :-D

6. Stressaan ja yliajattelen liikaa. Tää vaikuttaa mun hyvinvointiin tosi paljon, koska esimerkiksi stressi nousee välillä hyvin korkeaksi ja mulla on jännittynyt, levoton ja ahdistunut olo aika usein. Yliajattelen myös kaiken, esimerkiksi kaikki läheltäpititilanteet jää pyörimään mun päähän moneksi päivää ja usein joudun sitten puhumaan tapahtumista, että saisin niistä mielenrauhan.

7. En tykkää maitorahkasta. Pthyi liian hapanta! En myöskään tykkää liian makeista rahkoista esim. monet skyr-rahkat ovat liian makeita mulle.

8. Nyt kun ruoasta puhutaan, niin olen unohtanut monta kertaa pöydälle ruoan jäähtymään liian pitkäksi aikaa ja sitten olen joutunut heittämään padallisen ruokaa roskiin. rip ruoka. Nyt mä tsemppaan.

IMG_1139

9. Mä unohdan myös helposti juuri tehtyjä asioita: Laitoinko äsken jääkaapinoven kiinni? Minne laitoin avaimen? Laitoinko autonovet lukkoon? Mitä kysyit? Mitä äskeisellä kirjansivulla lukikaan? Ai sä kerroit sen asian joskus, kerrotko uudestaan kun en muista? Eilen ihmettelin, miten maksu oli otettu kortilta kun en ollut laittanut pinkoodia. Siinä kiven kovaa väitin, etten ollut mitään näppäillyt (muistikuvat zero) vaikka kaverit olivat molemmat nähneet mun tehneen niin. Olen unohtanut haastatteluissa juuri kysytyn kysymyksen sillä välin, kun toinen haastateltava on vastannut. Sekä töissä joudun usein kysymään uudelleen "tuliko lastenaterian lelu siis tytölle vai pojalle? Mikä olikaan juoma? Halusitko mukaan ketsuppia, en muista? ". Toivottavasti kellekkään ei ole tullut sellainen olo ettenkö kuuntelisi, kyllä mä kuuntelen!  Mistähän tää johtuu. :-(

10. Lakanat rutussa tai pois paikaltaan? En voi käydä nukkumaan jos ei aluslakana ole paikoillaan tai repsottaa. Mulla tarvis olla sellaisia aluslakanoita mitkä pysyy siellä patjan alla kiinni eikä rullaannu pois :D


11. Mulla on google kääntäjä kännykän pikavalikossa. Käytän sitä varmasti joka päivä jotta saan nopeasti selville mitä eri sanat tarkoittavat. Rakastan puhua englantia, mutta mun sanavarasto ei ole älyttömän laaja. Joka päivä oppii jotain uutta! Varsinkin töissä on kiva puhua englantia asiakkaille.

12. Olen tosi huono päivittämään puhelinta. Mulla ei ole kotona omaa verkkoa, joten olen tietokoneella myös kännykän netissä, josta johtuen en pääse päivittämään puhelinta. Mulla on myös kauheita muistoja puhelimen päivittämisestä. Viimeksi mulla katosi kaikki tiedot ja puhelin palasi tehdasasetuksiin. En saanut maksettuja kohteita takaisin ja kuviakaan en tietysti ollut etukäteen tallentanut. Sitä aikaisemmalla kerralla olin Malesiassa viimeistä päivää. Kännykkä pimeni kesken päivityksen eikä sitä saatu enää auki mitenkään. Mulla katosi kaikki Malesian reissukuvat kännykästä ja tottakai kamerakin oli mennyt rikki (ostin uuden kameran lentokentältä). Harmittaa vieläkin, että sinne meni kaikki puhelinkuvat reissusta. Olin Australiassa alkeellisella puhelimella ja kuvia sain otettua kaverin puhelimella(jotka nekin kaikki olivat sumeita) sekä nettiin en päässyt muuten. Vasta viimeisinä päivinä menin Perthin Apple storeen ja sain suoraan uuden puhelimen maksutta. Mutta kyllä ärsytti. Nyt mulla on pyörinyt uuden iosin päivitys kesästä asti... 


IMG_1202

13. Mun on pakko ottaa aina kuva, jos nään kauniin auringonlaskun. Muutenkin luonto ja maisemat näyttää kauneimmilta auringonlaskiessa. Juuri siksi tykkään valokuvata ilta-auringossa. Saatan monesti autolla ajaessa pysähtyä tien viereen katsomaan ja valokuvaamaan kaunista taivasta.

14. Miksi mun naapuriasunnoista tulee aina ihana ruoan tuoksu? Sitten kävelen surullisena ja nälkäisenä rappuset ylös ja mietin mun omia alkeellisia kokkaustaitoja :-D Onneksi sentään mies osaa laittaa ruokaa, mutta koska ei vielä asuta yhdessä niin mua ei odota ruoka valmiina pöydässä nyyh!

15. Nyt kun ruoasta puhutaan...Rakastan hapankorppuja sekä paahdettua ruisleipää, jonka päällä on paistettu kananmuna. Parasta herkkua!! Tykkään myös kaalilaatikosta, varsinkin omatekemästä. Miksei moni muu tykkää?


 16. Mä en ole ollut kunnon naamiaisissa sitten ala-asteen koulujuhlien jälkeen. Nyyh haluaisin päästä kunnon Halloween naamiaisiin, mutta olen iltavuorossa. Tai miten olisi kasari-bileet? Olisi tosi siistiä päästä pukeutumaan ja eläytyä rooliin :D


IMG_1189
17. En tykkää fiilistellä joulua ennen joulukuuta. Ja varsinkaan ilman lunta. Se itse joulufiilis tulee mulla yleensä vasta pari päivää ennen aattoa, vaikka kuinka yritän polttaa kynttilöitä, syödä omatekemiä joulupipareita ja tehdä muita joulujuttuja. Ehkä mä tänä vuonna askartelen vaikka itse kortteja, jos se fiilis tulisi sieltä! Mua kammottaa, että kaupoissa on joulukalenterit, koristeet ja tonttuja hyppii silmille joka mainoksesta jo lokakuussa. Pliis. 


18. Sillä välin kun ruoka on mikrossa tai vesi kiehuu, yritän saada mahdollisimman paljon aikaiseksi. Esim. meikata, kirjoittaa blogia tai yleensä siivota.

19. Olen yliherkkä kofeiinille, mutta silti en voi olla juomatta kahvia. Jo alle kahden pienen kupin jälkeen mulle tulee heikko olo, tunnen sydämen tykytyksen kovemmin, kädet tärisee, stressaannun, voi alkaa pyörryttämään, rintakehää puristaa sekä kädet hikoaa. Juon kahvin yhteydessä melkein aina vettä, jotta mulle ei tule niin huono olo.  


20. Olen instagram kyylä. Saatan välillä uppoutua katsomaan toisten kuvia ja sieltä sitten mennä heidän kaverien kaverien siskojen profiileihin. Mutta tässä on hyvin ärsyttävää, jos jollain sattuu olemaan yksityinen tili! Ei ole raivostuttavampaa, kun sulla on salapoliisi tehtävät käynnissä ja ne keskeytyy. Sitä miettii, että mahtaa tolla olla upeita kuvia kun vain tietyt saa nähdä. Mutta kyllä ymmärrän jos kaikenmaailman epäilyttävät ihmiset alkavat seuraamaan, niin ei sekään ole kivaa... Toinen asia mitä en voi käsittää. Miksi pitää laittaa todella paljastavia ja heruttavia kuvia instagramiin? Ja sitten sulla on kaikille näkyvä tili, ajatteleeko ne että niitä voi katsoa kaikenmaailman pervot. Bikinikuvat vielä ymmärrän, ellei kuva ole pelkkä tissizoomi. Joidenkin kuvista nimittäin näkee, että ne haluaa olla tyrkyllä. Hyh.



IMG_1127
21. Onko teistä hauskat kotivideot hauskoja? Mä en välillä pysty katsomaan niitä, koska niin monessa videossa jollekkin sattuu. Ne videot ei naurata mua yhtään. Pahimpia on, kun joku hyppää tai liukastuu munilleen ja sitten kaveri nauraa, kun toinen kituaa. heh heh kuolin nauruun, tai sitten en... Muita hauskoja kommelluksia tykkään kyllä katsoa ja naureskella.

22. Aivastan melkein aina kun astun pimeästä auringonvaloon. Pienenä puhuin, että olen allerginen auringolle. Tää on jotenkin hauskaa, että miten mua voi alkaa heti kutittamaan nenää ja aivastamaan kun tulen kirkkaaseen auringonvaloon. Onko muilla tätä ominaisuutta?

23. Mä en tiedä miksi mä en tykkää/jaksa laittaa pleikkari tai dvd juttuja pyörimään. En ole ikinä ollut pleikkarinpelaaja ja musta se ohjain on hankala. Sanon aina poikaystävälle, että laita sä dvd pyörimään ja sitten se sanoo ärsyttääkseen että eikun SÄ laitat sen itse, koska se tietää että en tykkää tehdä sitä.

24. Mä en usein kokeile uusia asioita meikkaamisen suhteen, koska pelkään, että mun rahat menee hukkaan. Mutta vasta nyt olen innostunut uusista meikkausasioista. Olen kuitenkin todella laiska katsomaan opetusvideoita, ne kestää liian kauan. Mutta usein uusia meikkikikkoja kokeillessa olenkin todennut ne tosi hyviksi, esim nyt aika uusina asioina mulle on tullut: beauty blender, huulten rajaus, luomiväriä kulmakarvoihin (hyvästi ikuinen piirtäminen), kasvojen varjostus ja tummat huulipunat. Haluaisin oppia lisää meikkaamisesta!


IMG_1159

25.  Rakastan J.Karjalaisen musiikkia. Se ääni ja flow on vain jotain niin lumoavaa. Mulle tulee älyttömän hyvä mieli ja kesäinen olo häntä kuunnellessa. J.Karjalainen, kesäilta, loma ja parhaat kaverit = täydellinen combo. Laitampa heti soimaan.

26. En oikein tule yhteisymmärrykseen ja toimeen pienten lasten kanssa. Ne ei tottele mua. Moni lapsi saattaa myös olla samanpituinen kuin mä, joten ei ne osaa ottaa mua tosissaan aikuisen roolissa. En osaa myöskään käsitellä tai kantaa pientä vauvaa... Onneksi löytyy myös poikkeukstilanteita :D

27. Mä olen saanut vahvat vanhempien geenit. Mutta etenkin musta löytyy paljon piirteitä iskältä: Olen työmyyrä enkä pysty kieltäytymään töistä, opin että rahan eteen täytyy tehdä töitä, halutaan molemmat sanoa viimeinen sana (varsinkin riitatilanteissa), tykätään tehdä pieniä arkisia yllätyksiä (viedä kotiin tuliaisia, herkkuja toiselle ja järjestää reissuja), iso haba :D, kiinnostus auto-urheiluun ja jääkiekkoon, meillä oli hyvä kuri kotona (paljon sääntöjä ja kova kuri varsinkin iskän puolelta) josta olen hyvin kiitollinen, koska se on vaikuttanut myös mun luonteeseen ja vieraanvaraisuuteen sekä kielenkäyttöön, heitän ärsyttävää läppändeerusta jota ei tarvitse ottaa tosissaan, iskä on rallikuski ja tykkää välillä vähän liikaakin kaasusta joten niin myös mäkin, haluan saada paljon aikaiseksi, olen aina menossa ja myöhässä aikatauluista. Haha ihana iskä kiitos näistä :D <3

28. Tulen hyvin iloiseksi, kun voin päästää autoillessa jalankulkijan tai pyöräilijän suojatien yli. Pyrinkin mahdollisimman usein antamaan tietä jalkakäytävällä kulkevalle.


IMG_1150

Mitä tykkäsitte näistä? Löytyykö samoja? Tässä linkit aikaisempiin faktapostauksiin: KLIK, KLIK

12 comments:

 1. Tuo banneri on tosi kiva! :) Oi nami, kaalilaatikkoo, tykkään!:)

  http://katja-dontdreamlive.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että tykkäät :-)! nammm se on ihan parasta, pitää tehä tässä joku päivä :p

   Delete
 2. Mulla sama juttu auringon kanssa!!! Joka kertaa alkaa aivastuttaa haha :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en oo kuullu että muilla olisi tätä ominaisuutta :D haha erikoista!!

   Delete
  2. Mä kans aivastan melkeen joka kerta ku tuun pimeästä aurinkoon ja varsinki jos katon suoraan sinne aurinkoon :D Haha, luulin että oon jotenki omituinen

   Delete
  3. Anonymous11/01/2015

   http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/valosta-johtuva-aivastus-on-periytyva-ominaisuus/305205/ Ei tää mitenkään erikoista oo. 20-30% ihmistä aivastaa, eli suurin piirtein joka neljäs.

   Delete
 3. Anonymous10/29/2015

  Hah mulla on toi sama reikien kanssa! Sellaset isot on ihan fine mutta hyiyök jos jollan 5x5cm alueella on tyyliin 100 koloa :D mua ne ei kyllä pelota, enemmän ällöttää :D sama on sellasen röpelöisen pinnan kanssa yh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyiii joo ihan kamalaa tollaset.... :S Miks pitää olla tällänen fobia? Ei osa edes huomaa tollasissa jutuissa mitään mut mä taas sen sijaan saan hepulin ja huonon olon. :( Toivon vaan ettei koskaan tarvitsisi nähdä mitään tollasia !

   Delete
 4. IraMaria "rahisee" suussa kivasti, hyvä muutos mun mielestä! :-) ja hei näistä faktoista löytyi yllättävän monta mihin samaistuin! Kofeiiniyliherkkäkahvinjuoja, stressaaja ja puhelimen päivitystä vihaava myös täällä, MOI! :--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä :-) Joo yhtä ärrää tuo blogin nimi nyt! Voi meitä kahvin juojia vaikkei tee hyvää ja mä voisin ehkä joku päivä päivittää puhelimen :-D

   Delete
 5. "Aurinkoallergiasta" mulla on vähän samanlaisia kokemuksia. Nimittäin joskus kun aivastuttaa oikein kovasti, mutten pysty aivastamaan, katson valoon, esim. auringon suuntaan tai valaisimen valoon niin sitten pystyn aivastamaan. Joulujuttu on mulla myös sama! Toiset laittavat jouluvaloja ja -koristeita jo loka-marraskuussa, mutta itse joulufiilistelyni saa luvan alkaa vasta joulukuussa ja joulusiivon kotiin teen vasta jouluviikolla! Todella ärsyttävää, että joulusuklaat ja muut tulee mynntiin jo lokakuun puolessa välissä!! Alkuviikosta prismassa käydessäni sinne aulaan oli pystytetty jo joulukuusi! ....whaaaaat?!

  Ja lähimuistia pystyy tosiaan harjoittelemaan paremmaksi, vinkkejä mulla ei ole antaa, mutta googlesta löytyy varmasti tietoa! Joskus kuulin jonkun lukeneen myös erään norjalaisen miehen kirjoittaman kirjan muistin harjoittelusta ja sen auttaneen todella hyvin lähimuistin parantumiseen. Olisikohan sen nimi ollut "memo" tai joku vastaava...? (itse en ole siis kyseistä kirjaa lukenut)

  ReplyDelete
 6. 20!!! Niin totta xD itsekin oon kyl yksityinen et ei sais ärsyyntyä siitä mutta silti! Hahaha

  ReplyDelete

Hyvä lukija, en julkaise blogissani asiattomia tai liian loukkaavia kommentteja. Tämän myötä kaikkien on mukavampi vierailla blogissa, kiitos :)