11/25/15

BIG NEWS

Sain toissapäivänä mun elämää mullistavan sähköpostin. 

Olen 21-vuotta asunut Kouvolassa ja jotenkin on ollut sellainen fiilis, että täällä ollaan vielä pitkään ja mennään samalla kaavalla päivästä päivään. Kävin kauppiksen, jonka jälkeen olen oikeastaan etsinyt ja pohdiskellut mikä on se mun paikka ja juttu tässä elämässä. Kulkenut niitä turvallisia ja mukavuudenalueella olevia polkuja. Suuri muutos mun elämässä oli viime vuoden elokuussa, kun muutin ensimmäiseen vuokrakämppään. Se oli aluksi todella uutta ja vähän pelottavaakin, mutta nyt olen todella onnellinen, että muutin yksinäni ja opettelin hoitamaan kaikki asiat itse.
IMG_5539
Tosiaan olen ollut myös mäkkärissä töissä yli 3 vuotta ja samalla hakenut about neljä kertaa korkeakouluihin. Olen päässyt monien eri työpaikkojen haastatteluissa loppumetreille. Ei ole napannut. Monia monia pettymyksiä. Mutta sitten olen kehitellyt uusia suunnitelmia ja tämä työpaikka on onneksi pysynyt. Positiivisena ajatellut, että näin on tarkoitettu ja kyllä muakin onnistaa joku päivä! Mun elämä on kuitenkin antanut ja opettanut mua paljon, enkä kadu näitä valintoja. 
IMG_5490
Palataan siihen sähköpostiin. Muutan Porvooseen, opiskelemaan matkailua Haaga-Heliaan. KYLLÄ! Kun mä luin sen viestin, jossa oli sanat onneksi olkoon sinut on valittu, mä vaan aloin tärisemään ja samaan aikaan mun teki mieli itkeä ja nauraa tai lähteä juoksemaan maraton. Sain eilen tämän viestin ja koko illan ajan olo oli epätodellinen ja muutaman kerran pääsi kyyneleet, onnen kyyneleet, sillä mä pääsen vihdoin eteenpäin elämässä. Nyt mä otan sen askeleen joka voi merkitä mun loppuelämälle tosi paljon, toi voi olla se mun juttu. Uusi kaupunki, uudet ihmiset ja korkeakoulu. Jännittävää, super jännittävää. 
IMG_5449
Mulla alkaa myös kaukosuhde. Olen seurustellut 6 vuotta. Ei olla kuitenkaan vielä asuttu yhdessä vaikka päivittäin nähdäänkin. Mä veikkaan, että me ollaan valmiita tähän ja pystytään siihen yhdessä! Eihän tuo välimatka ole kuin tunnin verran. Vaikka on tottunut, että toisen luokse pääsee melkein aina halutessaan, niin nyt tehdään se puhelu sen sijaan. Voi olla, että mies muuttaa mun luokse silloin, kun siihen tulee tilaisuus miehen suunnalta, who knows! Meillä menee kuitenkin tosi hyvin ja uskon, että kaikki tulee sujumaan <3 Voi olla, että ennen muuttoa ei tekisi mieli irrottaa haliotetta toisesta, mutta tää kasvattaa ja vahvistaa meidän suhdetta. Tiedän, että siellä on paljon muitakin kaukosuhteessa eläviä. Miten teillä on sujunut? Entä onko tilanne ollut samanlainen, että pitkän suhteen ajan jälkeen muutattekin eri kaupunkeihin? Mä tulen vielä bloggaamaan tästä aiheesta myöhemmin, kun mulla on kokemuksia ja millaisia fiiliksiä se tulee herättämään.

IMG_5520
Ystävät. Te ihanat olette aina tervetulleita mun luokse Porvooseen ! <3 Pieni haikeus on vaikka välimatka ei olekkaan pitkä, toivottavasti en tule menettämään tämän takia ketään. Ja tää on muutenkin väliaikaista, tai mistä sitä tietää minne tie vie. Myös moni mun ystävä on lähtenyt omille poluille ja ne kaverisuhteet ovat silti toimineet. Vaikkei toiseen pitäisikään kuukausiin yhteyttä niin sen kyllä tietää mitkä suhteet sen kestää. :)
IMG_5614
Seuraavat kuukaudet ovat varmasti hektisiä ja jännittäviä. Hoidan tällä hetkellä kämppäasioita, toivottavasti nappaa pian! Kerron siitä sitten myöhemmin. Lisäksi en malta odottaa niitä uusia ystäviä ja maisemia. Kaikki on erilaista ja mielenkiintoista. Porvoo vaikuttaa hyväl kaupungilta asua ja kiva, että Helsinkiin on lyhyempi matka. Bloggaaja, Heidi Knuuttila (klik) tulikin laittamaan mulle viestiä, ihan mahtavaa, että mulla odottaa siellä ainakin yksi uusi ihana tuttavuus, jonka kanssa viettää aikaa <3 :) Te muutkin Porvoolaiset, tulkaa ihmeessä laittamaan viestiä. Uudet ystävät uudessa kaupungissa helpottavat älyttömästi vieraaseen kaupunkiin asettumista! Iik jänskää!


IMG_5597

Vaikka tää nyt kuullostaa, että koko elämä olisi muttumassa, niin niinhän se on. Mulle tää on älyttömän iso juttu.  

PORVOO HERE I COME!
 IMG_5456

51 comments:

 1. Anonymous11/25/2015

  Niin millon siis lähdet ja alkaa koulu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tammikuun puolessa välissä :)

   Delete
 2. Voi miten hienoja uutisia! <3 Paljon onnea opiskelupaikasta ja menestystä opintoihin! Toivottavasti viihdyt Porvoossa, on kuulemma tosi kiva ja viihtyisä kaupunki! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kiitos näistä tsempeistä ja kommentista <3 :) Mäkin olen kuullut pelkkää hyvää Porvoosta :)

   Delete
 3. Anonymous11/25/2015

  Hurjan paljon onnea! <3 Varmasti tosi jännittävää ja haikeeta, mutta samalla niin kutkuttavaa ja mahtavaa! Mä en asu Porvoossa, mutta mun koulu on siellä niin sen takia tulee siellä toisinaan pyörittyä enkä oikein tunne sieltä ketään. Vois olla mukava tutustua jos sua kiinnostaa :)

  Tsemppiä nyt kaikkiin kämpän letsästyksiin, muuttopuuhiin sun muihin mitä tää tuo mukanaan! :)

  - E

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos älyttömästi <3 :) Juurikin tuota kaikkea, sekalaisia fiiliksiä mutta suurimmaksi osaksi positiivisia tottakai! Ai sä käyt siellä koulussa, kiva kuulla :) Ja tottakai mua kiinnostaa tutustua, tuu vaikka laittamaan facebookissa mulle viestiä. :)

   Delete
 4. Anonymous11/25/2015

  Voi vitsi oon niin onnellinen sun puolesta! Tulee varmasti olemaan aika opettavainen matka ja tuut varmaan saamaan paljon kokemuksia vieraaseen ympäristöön muuttaessa, mut se varmasti kasvattaa sua ihmisenä tosi paljon!:) Vois olla omallakin kohdalla mukava päästä täältä kouvolasta pois uusille tuulille, mutta ehkä vielä joskus... Paljon onnee vielä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti todella paljon tsemppaavasta ja innostavasta kommentista <3 :) Ihana että tää mun muutos herätti näinkin monessa ajatuksia, merkitsee mulle tosi paljon <3 Mä olen varma, että nämä uudet tuulet tekevät itse kullekkin hyvää! Tsemppiä myös sulle tuleviin haasteisiin :)

   Delete
 5. Älyttömästi onnea sulle! :) Ite oon ollu koko seurustelusuhteen ensimmäiset 3 vuotta kaukosuhteessa, mutta se vaan vahvistaa suhdetta ja antaa todellaki sellasta erilaista kulmaa siihen suhteeseen, oppii arvostaan niitä pienempiäkin asioita yhdessä! Paljon onnea ja olkoon onni sun mukanas Porvoossa, tää jotenkin sai mut niin iloseks että oot saanu tälläsen ilouutisen nyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Milla noista sanoista ja tsempeistä <3 :) Kiva kuulla vähän kokemuksia muilta, että miten on mennyt. Hyvä että teillä on sujunut 3 vuotta kaukosuhteessa! Sain tästä lisävarmuutta myös itselleni ja varmasti tulee arvostamaan enemmän niitä arkisiakin juttuja :)

   Delete
 6. Oi, onnea! Mulla on muutama kaveri tuolla Haaga-Helian Porvoon branchissa ja yksi nimenomaan tolla matkailulinjalla ja he ovat ymmärtääkseni kaikki tykänneet koulusta sekä Porvoosta asuinkaupunkina Kouvolan alueella vietettyjen vuosien jälkeen. :) Matkakaan sinne ei oo matka eikä mikään - sieltähän voi mennä Kouvolaan vaikka yhdeksi illaksi, jos siltä tuntuu - joten ihan varmasti selviätte. Täällä kans oltu yhdessä kuusi vuotta, joista ensimmäiset meni Suomi-Englanti -kaukosuhteessa, joten kokemuksesta voin sanoa, että kyllä sitä voi kestää. :-) Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon Saana <3 ja kiva kuulla että sun tuttavat ovat viihtyneet Porvoossa ja Haaga-Heliassa :) Mä odotan innolla mitä tuo koulu ja uusi kaupunki tuo tullessaan! Ehkäpä törmäilen sun kaveriin siellä :) Vou te olette olleet todella kaukosuhteessa kirjaimellisesti, hyvä että se on toiminut. Kiitos vielä tsempistä !

   Delete
 7. Ihania uutisia! Itse pääsin opiskelemaan nyt syksyllä Porvooseen ja tähän mennessä oon tykännyt tosi paljon! Ihana kaupunki ja ihania ihmisiä :) Tsemppiä tulevaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitti paljon<3 Ihan yllätyin miten hyvin moni reagoi tähän uutiseen, jee :) Mukava myös kuulla, että olet tykännyt Porvoosta. Nyt varsinkin on kiva muuttaa, kun on kuullut paljon hyvää! Törmäillään siis ehkä siellä ;)?

   Delete
 8. Anonymous11/26/2015

  Sekaan vaan Pomo on paras!8) Tsemit ekaan lukukauteen<3

  Terkuin toinen Pomo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti :) <3 Mä en ole vielä tajunnut tuota Pomo on paras juttua, mutta ehkä se pian selkeytyy :D

   Delete
 9. Onneks olkoon sinulle!!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos erittäin paljon, nää teidän onnentoivotukset on tehnyt mut niin iloiseksi ja entistä varmemmaksi :)!

   Delete
 10. Mä oon seurustellut nyt reilu 2 vuotta mun poikaystävän kanssa, joka asuu Espoossa ja mä itse siis Turussa. Ollaan aina oltu kaukosuhteessa, että sen suhteen voi olla, että tää on meille "helpompaa", kun ollaan kuitenkin aina oltu näin. Mä itse oon sellanen, että tarviin tosi paljon omaa tilaa, omaa aikaa ja sellasta yksinoloa ja sen takia uskon, että tämä kaukosuhde onkin ollut mulle tosi paljon helpompaa, kuin joillekin! Ja kun miettii, että tämä on vaan väliaikaista (ollaan vielä sen ikäsiä, että molemmat asutaan kotona, mutta poikaystävä hakee nyt keväällä Turkuun opiskelemaan), niin sekin tsemppaa jaksamaan :) Vaikeinta on ollut varmaan se, että ne näkemiset on "pakko" sijoittaa viikonlopuille (mun) töiden takia, niin ollut välillä hankala nähdä kavereita kun viikot on niin kiireisiä töiden ja harrastusten takia :< Se on ainoa ikävä asia, että täytyy periaatteessa päättää ystävien ja poikaystävän väliltä. Ikinä en ois uskonut, että sillon kun hänet bongasin netistä ja ekaa kertaa nähtiin Helsingissä, että oltais tässä vielä yli kahden vuoden jälkeenkin! :-D Mutta tosi hyvin on mennyt, vaikka välillä iskeekin kova ikävä :-)

  Anyways, ONNEA superpaljon!! Täällä yks itkupilli luki postausta taas itkusilmässä, kun tuli jotenkin niin iloinen fiilis sun puolesta! :')

  essi-bltn.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti hurjasti kommentista ja wää tuo sun viimeinen lause <3 :') Näitä parisuhdetilanteita on hyvin monenlaisia ja kiva kuulla toisten kokemuksia! Teilläkin on ollut siis jonkinmoinen välimatka, mutta hyvä että toi on teidän kohdalla osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Ja vielä jos sun poikaystävä muuttaa Turkuun niin mahtavaa :) Kaikkea hyvää teidän suhteelle ja tuleville päätöksille <3 Mä kaipaan myös omaa rauhaa, mutta myönnän olevani myös aika riippuvainen tuon minun nappisilmän läheisyydestä :D Uskon, että mulla tulee myös olemaan hankalaa tuo vapaapäivien ajan jakaminen itseni, poikaystävän, ystävien sekä perheen kesken :s Sen näkee sitten miten hommat alkaa rullaamaan, positiivisin mielin mä otan tän haasteen vastaan!

   Delete
 11. Onnea! Tosi hieno juttu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Nelli :-) Nää teidän toivotukset saa mut niin onnelliseksi <3

   Delete
 12. Anonymous11/26/2015

  Vau, onnea tosi paljon ja tsemppiä tulevaan! :) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih kiitti sulle ihan älyttömästi :-) <3

   Delete
 13. Anonymous11/26/2015

  Joo eiköhän teidän suhde pysy kasassa. Oot sen verran ylipainonen, että tuskin sä siellä Porvoossakaan saat komeempaa/rikkaampaa miestä tilalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukahan kypsä ihminen siellä jaksaa käyttää aikaansa tollaiseen kommenttiin :D Sääli sinänsä ettei tämä alle 40 kiloinen sotanorsu kaipaa ketään muuta miestä vierellensä :)

   Delete
  2. Anonymous11/26/2015

   Oikeesti. Oikeesti?!
   Oon ehkä vähän väsynyt, mutta sain tästä kommentista aika hyvät naurut, oliko tän tarkotus olla joku hirveä loukkaus? :D Mua niin kiinnostais nähdä millaiset ihmiset sieltä ruudun takaa näitä väläyttelee.
   Tsemppiä Ira, niin muuttoon kuin aivottomien kommenttien lukemiseen!

   Delete
  3. hahhah joo sama täällä... Mut no ajanvietteensä kullakin :D! Kiitos tsempeistä ;-)!

   Delete
 14. Anonymous11/26/2015

  Onpa tosi kypänolosta porukkaa liikkeellä taas :) ei riitä edes sanat kuvaamaa tätä tunnetilaa :D mistä löytyy noin lapsellisia ihmisiä vieläkin.. onneks oot yks maailman upeimmist naisist ♡♡ taitaa olla kateellisten puhetta ;)
  Mutta iiih!! Sosososo happy for youuu ♡♡ !! Pääset pois viimein täältä käpykylästä.. xDd - s

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep who knows :-D ! Kiitos honeyyyy, merkkaa tosi paljon sun tuki ja kaikki <3 :* Jep, heyheyy käpykylä! Mut okei tuun mä käymään täällä varmasti useasti... :-D

   Delete
 15. Onneksi olkoon!! :) Toi on niin ihanaa aikaa - kämpän metsästystä, sisutustusta ja uusien kotikulmien tutkailua ja kaikkea muutakin siistiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Hanna :) Oi niin kyllä on, ihanan positiivisesti ajateltu ! Pitää nauttia tästä kaikesta uudesta, tulee kivoja muistoja myöhemmin muisteltaviksi :)

   Delete
 16. Anonymous11/26/2015

  Oi onneks olkoon! Porvoo on ihana kaupunki ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti hurjasti! <3 Mäkin olen kuullut paljon hyvää ja ensinäkemältä vaikutti oikein kivalta kaupungilta, pian pääsen tutustumaan lisää jee :)

   Delete
 17. Onnea hirmusesti!! Voin vaan kuvitella miten hyvä fiilis sulla on :) Kyllä se vaan virkistää mieltä ja motivoi ihan erilailla kun pääsee elämässä eteenpäin jollain tapaa! Onneksi teillä on noinkin lyhyt matka ja monesti se on ihan "hyväkin", että "saa" keskittyä omiin juttuihin muuten ja sitten rauhassa päästä nauttimaan toisen seurasta kun harvemmin näkee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anni :) <3 Tää fiilis on jotain sanoinkuvaamatonta ja uutta... Voi kuule, kyllä motivoi ja virkistää tosi paljon! Pitäis varmaan useamminkin tehä isoja muutoksia :D Ja kyllä mustakin on ihan hyvä ottaa välillä hieman etäisyyttä, jotta osaa sitten kaivatakkin. Kyllä me pärjätään tästä, olen aika varma siitä ja niinkuin sanoit tuo välimatka ei ole paljon mitään! :)

   Delete
 18. Anonymous11/26/2015

  Moi! Tosi paljon onnea opiskelupaikasta! Omalla kohdalla muutto pois Kouvolasta oli haikea, mutta oli kiva päästä uusin ympyröihin. Vaikutat niin mukavalta, ystävälliseltä ja pirteältä ihmiseltä, että saat varmasti paljon uusia ystäviä Porvoosta. Vanhat ystävät on ihania ja kultaisia, mutta uusia tuttavuuksia on aina hauskaa saada. Tsemppiä asioden järjestelyyn:)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heissan! Kiitti paljon kommentista :) Ai sullakin oli muutto muualle Kouvolasta, mullakin se on varmaan osittain haikeakin, mutta yritän ajatella mahdollisimman positiivisesti :) Mäkin toivon, että elämä lähtee rullaamaan Porvoossa ja että tutustun helposti uusiin ihmisiin! Kiva kun olet saanut musta tuollaisen kuvan, vau <3

   Delete
 19. Anonymous11/27/2015

  heii onks sun iho menny taas huonompaan kuntoon?? :/ kuvista näyttää vaa siltä

  ReplyDelete
  Replies
  1. On joo! Aika pahastikkin. Piti lopettaa ne pillerit mitkä autto akneen. :/ Inhottavaa mut ei voi mitään, kuhan ei mee samanlaiseksi kun oli joskus!

   Delete
 20. Replies
  1. Kiitti todella paljon <3 :) !

   Delete
 21. Anonymous11/28/2015

  Onneksi olkoon koulupaikasta! halusin sen verran kommentoida tuota kaukosuhdetta, että mun poikaystävän kanssa oltiin kaukosuhteessa kun hän muutti opiskelun takia toiselle paikkakunnalle suhteen alkupuolella. Oli kyllä iso kolaus, mutta hyvin meni! Mun mielestä se on jopa positiivinen asia, koska sitten on jotain mitä viikonlopuilta odottaa ja on ihana nähdä taas toista viikon jälkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon kommentista :) Tosi kiva kuulla, että teillä suhde on välimatkasta huolimatta toiminut ! Mutta pianhan hän varmaan valmistuu, joten pääsette sitten katsomaan uusia kuvioita :) ? Meillä ei tule olemaan pitkää välimatkaa, joten välillä poikaystävä pääsee arkisinkin mun luo, kyllä me selvitään toivottavasti :)

   Delete
 22. Anonymous11/29/2015

  Onnea opiskelupaikasta!
  Mulla ja mun poikaystävällä oli seurustelua takana 3v, kun hän joutui opiskelun perässä muuttamaan toiseen kaupunkiin. Aika paljon sahasimme molemmat ees taas tätä n.130km matkaa viikonloppuisin. Lähes joka viikonloppu olimme jomman kumman kaupungissa. Itsellä oli opiskelut kesken kotikaupungissani. Nyt olemme olleet yhdessä noin 6 ja puoli vuotta. Kun valmistuin, muutimme yhteiseen asuntoon kaupunkiin, jossa mies vielä opiskelujaan jatkaa. Olihan se rankkaa, kun jompikumpi joutui joka viikonloppu elämään 'reppureissu' elämää, mutta se kannatti. :) suhde oli välillä koetuksella, mutta periksi ei saa antaa pienistä jutuista! Tsemppiä teille, kyllä se siitä! Kyllä sen kestää, vaikka välillä tuntuis aivan päinvastaiselta:)

  ReplyDelete
 23. Anonymous11/30/2015

  Mä oon seurustellu poikakaverini kanssa reilu 8 vuotta, josta n. puolet kaukosuhteessa erilaisissa pätkissä. Hyvin ollaan pärjätty vaikka oon reissannu maailmalla pidenpiäkin ja molemmat muuttanut kotikaupungista muualle koulujen perässä.
  Ja onnea koulupaikan johdosta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :) VAU :O 10 pistettä ja papukaija merkki teille, mahtava kuulla että tosta kaikesta huolimatta ootte pärjänneet hyvin. Kun saatte nuo kouluasiat hoidettua ja pääsette joskus saman katon alle niin se on varmasti niin palkitsevaa sitten! Mäkin olen muutamia kuukauden reissuja tehnyt ja tulen varmasti vielä tekemään, varsinkin nyt koulun myötä (harjoittelu yms..). :)

   Delete
 24. Anonymous11/30/2015

  Itsekin olen kouvolasta ja nyt olen asunut porvoossa reilu 3 vuotta! Mahtavaa että pääset kouluun :) uudet jutut jänskää aina! Jos tarvit vinkkejä tai muuta, niin autan mielellänk! Tervetuloa porvooseen! :-)
  -S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi teitähän löytyy useampikin joka on ollut samassa tilanteessa kuin minä :-)! Kiitos vielä paljon ja mulle on kyllä kaikki vinkit ja neuvot tervetulleita! Tuu ihmeessä laittamaan mulle facebookissa viestiä :-)

   Delete
 25. Onnea hurjan paljon!❤ itse olen myös tunnin ajomatkan päässä mun paremmasta puoliskolla, mutta sitten kun näkee on se sen arvoista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti erittäin paljon sulle <3 :) Ompa moni kaukosuhteessa ja kiva kuulla teidän kertomuksia. Saan näistä itsellenikin vertaistukea tulevaan koitokseen :) Mustakin tuntuu, että ne näkemiset tulee tän myötä olemaan entistä arvokkaampia!

   Delete

Hyvä lukija, en julkaise blogissani asiattomia tai liian loukkaavia kommentteja. Tämän myötä kaikkien on mukavampi vierailla blogissa, kiitos :)